Heldenverhalen uit Monnickendam

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Heldenverhalen uit Monnickendam

25 oktober 2018 @ 13:30 - 15:30

€5,00

Heldenverhalen. Maak het mee…… 

Studio Wishdom verzorgt een kinderprogramma in Waterlandsmuseum Monnickendam op donderdag 25 oktober a.s., aanvang 13.30 uur.  De kinderen gaan op ontdekkingsreis en staan stil bij de heroïsche en hedendaagse heldenverhalen van Monnickendam. Hoe is het eigenlijk om zelf een held te zijn?

Het avonturenprogramma bestaat uit 3 onderdelen; een vertelvoorstelling, een speurtocht en een workshop Papieren Helden.

Op de Juniorzolder van Waterlandsmuseum staat een oude schatkist. Hij zit op slot. Er is een oude legende over een VOC-schip de Neerlandica 10. Het schip zou tijdens de 80 Jarige Oorlog in de wateren van Monnickendam gezonken zijn. Tijdens een veldslag met piraten. De piraten hadden het gemunt op een schat die zich op het schip moest bevinden. Wie de schat in zijn bezit had, zou een rijk en gelukkig leven tegemoet gaan. Het verhaal gaat, dat alleen degene die zich als een ware held zou gedragen de diamant kon aanschouwen en in zijn bezit kon krijgen. De schat is nooit gevonden. Het bestaan ervan is vergeten. De oude schatkist op de Juniorzolder doet oude verhalen herleven….

Dan…. ontmoeten we Katinka, Pim en Merel. Zij zijn op wonderlijke wijze in Waterlandsmuseum De Speeltoren beland. Katinka, Pim en Merel zijn met een opdracht naar het museum gekomen. Er gaan geruchten, dat de Blauwe Diamant in het Museum te vinden is.   De kinderen gaan mee op missie. Als het ze lukt om de schat terug te brengen, wachten de kinderen een heldenonthaal. Zal het ze lukken?

Na afloop van de speurtocht kunnen de kinderen hun fantasie en creativiteit de vrije loop laten gaan met het ontwerp van een papieren held.

Meer informatie en aanmelden?

Kijk voor meer informatie en reserveringen op de website van Waterlandsmuseum De Speeltoren.  Informatie en reserveren

Gezellig als je komt!

 

 

 

Gegevens

Datum:
25 oktober 2018
Tijd:
13:30 - 15:30
Kosten:
€5,00
Evenement Categorie:

Locatie

Waterlandsmuseum De Speeltoren
Noordeinde 2-4
Monnickendam, Noord Holland 1141 AM Nederland
+ Google Maps
Website:
www.despeeltoren.nl

Flyer Workshop Heldenavonturen

Social media

Met plezier naar school

Gemotiveerde leerlingen halen het beste uit zichzelf. Een creatieve aanpak om betrokkenheid en motivatie van leerlingen te vergroten.

Een Potje Pret

Potje Pret is een uitdagend familie- en vriendenspel. Lukt het jouw team om samen als eerste 100 punten binnen te halen?

Speeldagen 2019

De SpeelDag. Een buitenschoolse dag vol experiment, creativiteit en ruimte voor nieuwe vriendschappen voor hoogbegaafde kinderen.

knutselfeest

Knutselfeest in voorbereiding

Knutselfeest tijdens de kerstvakantie. De mooiste ideeën en ontwerpen komen tot leven als je even zonder druk aan de slag kunt. Gewoon lekker genieten van het knutselen. Daar word ik blij en vrolijk van.

Spelend Ontdekken en Ontwikkelen

Betekenisvol spelen, jezelf ontdekken en ontwikkelen. Een creatieve en speelse aanpak om je talenten te onderzoeken en te ontwikkelen.