Feest met Vrolijke Streken! Spelen met verhalen

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

 • Dit event is voorbij.

Feest met Vrolijke Streken! Spelen met verhalen

6 oktober 2018 @ 10:30 - 16:30

€ 6,00
StoryArt Kids 6 okt Kortenhoef

Het is feest!

We hebben wat te vieren! Op zaterdag 6 oktober a.s. is Speeltheater Wishdom open met een nieuw programma Vrolijke Streken. Jonge verhalenkunstenaars kunnen meedoen aan verschillende aktiviteiten.  Wil je een vrolijke streek uithalen en iemand blij maken met een zelfgemaakt cadeau? Of speel je mee als held en help je het mysterie van de blauwe Diamant op te lossen?

Spelen met verhalen – het Programma

 • 10.00 uur                    Inloop
 • 10.30 – 12.00 uur       Vrolijke streken  (6+) –  Keuze uit 2 aktIviteiten – € 6,00 p.p
 • 13.30 – 15.30 uur       Het Mysterie van de Blauwe Diamant (7+)  – € 7,00 p.p.
 • 15.30 – 16.00 uur       Informeel napraten
 • 16.30 uur                    Graag tot ziens!

Workshop Vrolijke Streken 6+

Ga ook een vrolijke streek uithalen en verras je vriend of vriendin met een superleuk cadeau. Of verras je vader, je moeder, je oma, je nieuwe schooljuf!
Je kunt kiezen uit 2 aktiviteiten:

 1. een Geluksdoosje maken
 2. een Potje Pret maken

Voor het maken van een Geluksdoosje is divers knutsel- en decoratiemateriaal. Het Geluksdoosje kun je versieren met o.a. mooie glitters, lieve teksten. Verander je het geluksdoosje in een kikker, dan kun je iemand blij maken met een opkikkertje! Wat ga je in het geluksdoosje doen? Er zijn verschillende ideeën, die je verder helpen bij het ontwerp van een vrolijk gelukskadootje.

Kies je voor het maken van een Potje Pret, dan kies je voor het maken van een eigen spel. Het spel bevat allerlei leuke, onverwachte, grappige vragen en opdrachten. We hebben allerlei voorbeelden liggen. Je kunt natuurlijk ook je eigen vragen en opdrachten in het Potje Pret stoppen.  Met al die vrolijke streken, leer je je vriend, vriendin, je vader, je moeder, oma, opa nog beter kennen!

Er is ruimte voor maximaal 10 kinderen.

Avonturenprogramma  De Blauwe Diamant 7+ 

Katinka en haar vrienden bezoeken de nieuwe attractie De Waarachtige Pleziermeter  in avonturenpark FutureIsland. Dan blijkt dat de nieuwe avonturenmachine kapot is.  Ze belanden in een spannend avontuur en ontmoeten ridder Liberto. Ridder Liberto is De Blauwe Diamant op het spoor. Hij heeft hulp nodig.  Katinka en haar vrienden willen meehelpen zoeken. Help jij ook mee zoeken?
Het avontuur bestaat uit 3 onderdelen

 1. Speeltheater De Blauwe Diamant. Met verschillende technieken vertelt Carola Pelder het verhaal van Katinka en haar vrienden.
 2. Speurtocht. Er is een kleine speurtocht uitgezet in het Speeltheater. Vind jij de code waarmee het  geheim van de Blauwe Diamant ontrafeld kan worden?
 3. Workshop Helden op Stokken. Als de missie is volbracht kun je aan de slag met het maken van een stokpop, een held op stokken.

Er is ruimte voor maximaal 10 kinderen.

Maak kennis met de verhalen van Katinka en prof. Plezier. Samen met haar vrienden maakt ze de gekste, vrolijkste en spannendste avonturen mee.

Reserveren, betalen, meer informatie

Wil je meedoen met de workshop Vrolijke Streken of wil je meedoen met het avonturenprogramma Het Mysterie van de Blauwe Diamant?  Als je je vooraf aanmeldt en vooraf betaalt, dan ben je zeker van een plekje.  Gezellig als je komt!

Wil je meer informatie? Bel of mail ons gerust.

Spelen met verhalen: Storykids Club

Het Speeltheater Wishdom is een werkplaats voor verhalenkunstenaars. Kinderen gaan op ontdekkingsreis in de wereld van verhalenkunstenaars. Mediakunstenaars kunnen met hun verhalen, woorden, beelden, discussies op gang brengen over belangrijke onderwerpen. In Speeltheater Wishdom brengen verhalenkunstenaars op eigentijdse wijze hun verhalen tot leven. De één deelt zijn dromen en de ander de harde werkelijkheid.  Met Storykids nemen wij kinderen mee op onderzoek uit. We laten kinderen kennis maken met het werk van verhalenkunstenaars. Hoe werkt een kinderboekenschrijfster, een animator, een poppenspeler? Over welke onderwerpen wordt geschreven? Welke verhalen wil je niet missen? In het Speeltheater kun je creatief aan de slag met het maken en spelen van vrolijke, stoere en avontuurlijke verhalen.  Sterke verhalen maak je samen. Wij van Speeltheater Wishdom helpen je op weg! Vind je het leuk om meer te weten over de kunst van verhalen vertellen, verhalen spelen of verhalen maken? Vraag naar het programma Storykids.

Online aanmelden

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Gegevens

Datum:
6 oktober 2018
Tijd:
10:30 - 16:30
Kosten:
€ 6,00

Organisator

Studio Wishdom – Carola Pelder
Telefoon:
06-30305698
E-mail:
info@studiowishdom.nl
Website:
studiowishdom.nl

Locatie

Storykids Academy
Koninginneweg 62
Kortenhoef, 1241 CW Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
06-30305698
Website:
studiowishdom.nl

Flyer Workshop Heldenavonturen

Social media

Met plezier naar school

Gemotiveerde leerlingen halen het beste uit zichzelf. Een creatieve aanpak om betrokkenheid en motivatie van leerlingen te vergroten.

Een Potje Pret

Potje Pret is een uitdagend familie- en vriendenspel. Lukt het jouw team om samen als eerste 100 punten binnen te halen?

Speeldagen 2019

De SpeelDag. Een buitenschoolse dag vol experiment, creativiteit en ruimte voor nieuwe vriendschappen voor hoogbegaafde kinderen.

knutselfeest

Knutselfeest in voorbereiding

Knutselfeest tijdens de kerstvakantie. De mooiste ideeën en ontwerpen komen tot leven als je even zonder druk aan de slag kunt. Gewoon lekker genieten van het knutselen. Daar word ik blij en vrolijk van.

Spelend Ontdekken en Ontwikkelen

Betekenisvol spelen, jezelf ontdekken en ontwikkelen. Een creatieve en speelse aanpak om je talenten te onderzoeken en te ontwikkelen.