Voor een creatieve ontdekkingsreis in de wereld van verhalenkunstenaars op zoek naar dappere verhalen over jezelf zijn, zelfvertrouwen, vriendschap en geluk. Sterke verhalen maak je samen met de Storykids Academy. Graag tot ziens!

Thema-avond creatief (hoog)begaafdheid

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

 • Dit evenement is voorbij.

Thema-avond creatief (hoog)begaafdheid

10 juni @ 19:00 - 20:30

€ 35,00

Valt je op dat jouw kind best wijs is, maar blijven de resultaten achter? Wil je graag weten wat jouw bezighoudt? Ben je op zoek naar praktische en concrete oplossingen om het zelfvertrouwen en weerbaarheid van jouw kind te vergroten?

Is jouw kind een snelle en originele denker? Houdt jouw zoon of dochter ervan om creatief te zijn? Geniet hij of zij van spelen, tekenen, knutselen en sterke verhalen met veel fantasie? Heeft jouw dochter of zoon moeite met leren, herken je concentratieproblemen of problemen met het plannen van zijn of haar werk?

Vermoedelijk is jouw kind creatief (hoog)begaafd.  Creatief begaafde kinderen zijn heel talentvol, toch kunnen zij moeite hebben met leren en daardoor vastlopen. Creatief begaafde kinderen zijn snelle en originele denkers en doeners. Hun gedachten gaan vaak zo snel, dat zij moeite kunnen hebben om overzicht en structuur te vinden. Alles heeft met alles te maken. Als kinderen dan niet begrepen worden geeft het spanning en stress. Het ene kind uit het in boosheid, een ander kind kan heel verdrietig of passief worden.

Vroegtijdig signaleren van creatief (hoog)begaafde kinderen is dan ook van belang voor een gezonde en sterke ontwikkeling. Net als voor alle kinderen is het voor creatief (hoog)begaafde kinderen belangrijk dat zij vertrouwd raken met hun eigen manier van denken en leren, zodat zij met plezier en vertrouwen hun eigen keuzes kunnen maken.

Wat deze kinderen helpt, is dat zij zich creatief kunnen uiten. Hun creatieve expressie is hun emotionele uitlaatklep. Tegelijkertijd ontwikkelen zij ook hun creatieve talenten.  Zoals een kind met voetballes, later professioneel voetballer kan worden. Zo kan een creatief kind met creatieve lessen, later professioneel ontwerper, illustrator of vormgever worden.  Een getalenteerd kind kan pas plezier hebben van zijn of haar talenten als het ook de kans krijgt om het te ontwikkelen en weet hoe hij zijn talenten kan gebruiken.

Programma

 • Creatief (hoog)begaafdheid. Hoe herken ik het?
 • Creatieve kinderen denken en leren anders. Wat is er dan anders?
 • Hoe kun je creatieve kinderen helpen in hun communicatie?
 • Praktische en creatieve tips en oefeningen om zelfvertrouwen en weerbaarheid te vergroten.

Overige informatie

 • Voor wie: ouders van kinderen in leeftijd van 6 – 12 jaar
 • Datum: donderdagavond 10 juni a.s.
 • Tijd: 19.00 – 20.30 uur, ontvangst vanaf 19.15 uur
 • Bijdrage: € 35,00 per persoon,  incl. werkboek met oefeningen en tips
 • Reserveren: Graag reserveren via online-aanmeldformulier. Deze vind je onderaan deze pagina.
 • Betalen: Na ontvangst van € 35,00 is jouw reservering definitief.
 • Locatie: Studio Wishdom – Koninginneweg 62  in Kortenhoef
 • Veilig bezoek: I.v.m. Corona is er ruimte voor maximaal 6 bezoekers.

 

Carola Pelder – talentcoach, wereldspel Expert

Carola Pelder verzorgt deze avond. Zij ontwerpt creatieve communicatiemiddelen, workshops en lesprogramma’s voor creatief (hoog)begaafde kinderen en volwassen. Ongeveer 10 jaar geleden is vastgesteld dat Carola zelf creatief hoogbegaafd is. Als onderdeel van haar herstel ontwikkelde zij tal van spellen en creatieve werkvormen. Carola herkent de uitdagingen en de oplossingen voor een gezond en gelukkig leven.

Wereldspel Expert

Carola Pelder is opgeleid tot Wereldspel Expert. Met behulp van afname van het Wereldspel en afname van uitgebreid onderwijskundig onderzoek wordt inzicht verkregen, hoe het kind zijn wereld beleeft, hoe hij ermee omgaat, en wat de cognitieve aspecten zijn van het kind. Het wereldspel is een krachtig instrument, vooral in situaties waarbij communiceren moeilijk is. Denk aan taal-zwakke leerlingen (dyslexie, TOS, ASS, AD/HD) en anderstaligen. Het non-verbale onderzoeksinstrument wordt zeer gewaardeerd door hoogbegaafdheidsspecialisten, doordat he duidelijke signalen afgeeft naar cognitie en begaafdheid, zelfs als de resultaten op school of van een erkende IQ-test dit niet laten zien of zelfs tegenspreken. Het Wereldspel geniet internationale erkenning. Er wordt meer gewerkt door internationale hoogbegaafdheidsorganisaties in onder andere Denemarken, Griekenland en Amerika.  Meer informatie is te vinden op www.wereldspel.nl

Aanmelden voor een veilig bezoek

 • Bel of mail ons voor het reserveren van een bezoek aan de informatie-avond. Het is voor alle bezoekers verplicht om vooraf een kaartje te kopen. Zo zorgen wij ervoor dat het bezoek aan de Storykids Academy veilig verloopt.
 • Een reservering is definitief als het geld voor de informatie-avond is overgemaakt. Het is niet mogelijk om met contant geld te betalen. Bij de entree van de Storykids Academy worden helaas geen kaarten verkocht.
 • Verplaats je bezoek naar een andere datum als je één of meerdere van de volgende gezondheidsklachten hebt: hoesten, neusverkoudheid, koorts vanaf 38 graden of benauwdheidsklachten. Heb je hierover vragen neem dan contact op met info@studiowishdom.nl of 06 – 30 30 56 98 en vraag naar Carola Pelder.
 • Voordat je de Storykids Academy bezoekt wordt gevraagd of je één of meerdere van de volgende gezondheidsklachten hebt: hoesten, neusverkoudheid, koorts vanaf 38 graden of benauwdheidsklachten. Als je klachten hebt, vragen we je het bezoek te verplaatsen naar een andere dag.
 • De  richtlijnen van het RIVM en werkt volgens het protocol van NOBTRA voor veilig trainen.
 • Was iedere keer je handen voordat je de trainingsruimte betreedt.
 • Er zijn reinigingsdoekjes en -gel aanwezig.
 • De workshopruimte is zo ingericht, dat onze bezoekers minimaal 1,5 meter afstand kunnen houden tot andere personen.
 • Iedereen heeft een eigen vaste zitplaats.
 • Gebruik je eigen schrijfmateriaal.
 • De ruimte wordt extra vaak schoongemaakt. Dit geld ook voor de toiletten.

Plan je bezoek

 • Reserveer via online antwoordformulier. Deze vind je onderaan op deze pagina.
 • Wij informeren naar de naam, leeftijd en mailadres van onze gasten.

Je ontvangt een schriftelijke bevestiging van je reservering met datum en tijd. De reservering is definitief, nadat de bijdrage voor bezoek aan informatie-avond op onze rekening is bijgeschreven.

Ik wens je een mooie en hoopvolle avond

Carola Pelder –  Talentcoach

 

Gegevens

Datum:
10 juni
Tijd:
19:00 - 20:30
Kosten:
€ 35,00

Organisator

Studio Wishdom – Carola Pelder
Telefoon:
06-30305698
E-mail:
info@studiowishdom.nl
Site:
studiowishdom.nl

Locatie

Studio Wishdom
Koninginneweg 62
Kortenhoef, 1241 CW Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
06-30305698
Site:
studiowishdom.nl

Flyer Adventure Storybook

Flyer Opvoeden met plezier

Nieuwsbrief

Social media

Online aanmelden

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Impressie Workshops Ouder & Kind

Mijn Adventure Storybook

Mijn Adventure Storybook

Heeft jouw kind moeite om mee te komen op school? Wordt jouw kind niet begrepen op school? Is jouw kind creatief? Speelt en knutselt jouw kind graag? Onderzoek of jouw kind creatief (hoog)begaafd is en maak kennis met het basisprogramma van de Happy Storykids.

Lees meer
Storytelling – Heldenverhalen

Storytelling – Heldenverhalen

Kinderen vergroten creatieve en communicatieve vaardigheden. In 8 lessen verdiepen kinderen zich in de basisregels van storytelling en dappere heldenverhalen. Kinderen begrijpen hun eigen gevoelswereld beter en die van anderen. Ze leren impact van eigen handelen beter inschatten en begrepen.

Lees meer
Opvoeden met plezier

Opvoeden met plezier

Heeft jouw kind leerproblemen? Verrast het jou, dat jouw kind wel wijs is en het toch lastig vindt om mee te komen in de klas? Is jouw kind creatief? Tekent het of knutselt het graag? Waarschijnlijk is jouw kind creatief begaafd en mist het de aansluiting met de manier van lesgeven.

Lees meer
Spelmiddag

Spelmiddag

Welk team weet als eerste 100 punten binnen te slepen? Een spel vol met gekke, grappige vragen en opdrachten die goed zijn voor een hoop plezier en sterke verhalen. Wat kun je verwachten? Houd je dochter of zoon van spelletjes spelen? Tijdens de spelmiddag gaat je...

Lees meer