StoryArt | Speel je dromen waar!

De StoryArt Academy

Speel je dromen waar!

 

Speel je dromen waar

De huidige economie is veranderlijker dan ooit. Het kan je kwetsbaar maken. Je leest het overal. Er wordt steeds meer op gehamerd dat je sterk in je schoenen moet staan. Voor jezelf kunt opkomen. Dat je weet wat je wilt, dat je creatief bent, impact weet te maken.  De maatschappij hecht er steeds meer waarde aan, dat je doet waar je plezier in hebt. Het draagt bij aan je welzijn, gezondheid en geluk. Van je passie je werk maken. Je dromen waar maken, je hart volgen. Tegelijkertijd een rol vervullen die van betekenis is.  Dan is het nodig dat je trouw blijft aan jezelf. Aan je eigen dromen, diepste wensen en talenten.  Het is een droom en wens van velen. Ook die van mij. Maar dan…..

Wat moet er veel gebeuren om met vertrouwen de wijde wereld in te trekken. Hoe krijg je inzicht in wat je werkelijk wilt en wat je drijft? Hoe benut je je talenten? Wat als je het allemaal even niet meer ziet zitten? En al die kritiek? Het gedoe eromheen? Hoe blijf je trouw aan jezelf? Kies je voor de rol van Avonturier? Of kies je voor de rol van Doemaarniet?  Aan jou de keuze. Deze persoonlijke ontdekkingsreis is het uitgangspunt bij de ontwikkeling van eigentijdse kinderprogramma’s. Op zoek naar de verhalen en ervaringen die je helpen bij het ontdekken en vormgeven van je talenten en passie.  Ik benut de speelkracht en sterke verhalen om koers te houden op je eigen avontuur.  De betekenis van mijn interne roep ‘Ik wil spelen!’, die is duidelijk. De speelkracht helpt mij om een plek te geven aan de dagelijkse beslommeringen, zodat het steeds beter lukt om trouw te blijven aan mezelf.  Zo ga ik met speelse en zakelijke veerkracht onderweg naar meer plezier, passie en geluk.

 

 1. 1982personeelsmanager, organisatie-adviseur, hr-adviseur, coach
 2. 2009Geluksboetiek, Verkoop producten en creatieve activiteiten m.b.t. persoonlijke ontwikkeling en teambuilding
 3. 2012 ontwerp verhalen Wishdom World
 4. 2016Geluksboetiek verhuist naar Boxdorp in Wishdom World
 5. 2016wijziging bedrijfsnaam, Studio Wishdom
 6. 2018introductie Avonturenboek

Carola Pelder

Portretfoto: OOGST

Mijn droom, visie, aanpak

Mijn droom

Ik droom van een avonturenpark, waar kinderen, jongeren, volwassenen naar hartelust kunnen spelen. Ik stel me voor, dat we in het spelen de leukste en mooiste ontmoetingen kunnen hebben. Ontmoetingen van hart tot hart. Ontmoetingen die je ontroeren en inspireren het beste van jezelf te laten zien.

Mijn visie

Ieder mens leeft, bewust of onbewust, vanuit een diep verlangen om in veiligheid en vrijheid zijn eigen weg te gaan. Ieder mens beschikt over een unieke combinatie aan talenten en mogelijkheden die de bouwstenen vormen om je eigen dromen en hartsverlangens te verwezenlijken. Het vrij kunnen spelen biedt allerlei mogelijkheden om de praktische realiteit van individuele dromen en hartsverlangens te onderzoeken. Het belangrijkste vertrekpunt om te kunnen blijven groeien in de benodigde talenten en vaardigheden is plezier.  Plezier kan een belangrijk tegenwicht vormen bij alle lastige hindernissen die je onderweg tegenkomt. Bij het onderzoeken en realiseren van dromen en wensen is het noodzakelijk om over voldoende veerkracht te beschikken. De veerkracht bouw je op in ervaringen zelf. Het is de kunst om het bouwen aan je dromen en hartsverlangens te gaan ervaren als een spannend en mooi avontuur. Het ervaren van plezier heeft een positieve werking op de ontwikkeling van ons brein en stimuleert positieve gevoelens over onszelf. Het maken van plezier, dat kun je leren.

Onze gedachten beïnvloeden voor een groot gedeelte onze werkelijkheid. Kans is groot, dat bij een negatief zelfbeeld, de werkelijkheid hieraan lijkt te voldoen.  Het ontwikkelen van positief zelfbeeld met een betekenisvol leven, vraagt om een positieve houding ten opzichte van je eigen dromen, wensen en talenten.

Je eigen weg kunnen gaan met een positieve wens. Bijvoorbeeld “Ik wil mijn werk met veel plezier doen.” Het is de uitdaging om de juiste voorwaarden te scheppen die je diepste wensen, dromen en talenten kunnen laten groeien.

Ook minder positieve ervaringen horen bij het leven.  Soms veel meer dan ons lief is. De kunst is om in ervaringen de aanwijzingen te leren herkennen die je verder helpen. ‘Wat kan ik leren van deze ervaring?’  en ‘Hoe helpt deze ervaring mij in het realiseren van mijn wens of droom?”  Het ontwikkelen van een positieve gedachtenpatroon kun je leren.  Positieve beeldende werkvormen en llustraties hebben aangetoond een sterk positief effect te hebben op ons brein en welzijn. Hoe levensechter, hoe groter de impact.

Concrete aanpak

In de opzet van mijn projecten ligt de focus op het ontwikkelen van een constructieve manier van denken en handelen, die helpt bij het ombuigen van belemmerende gedachten die de individuele groei en ontwikkeling in de weg kunnen staan. Het is de kunst om het bouwen aan je dromen en hartsverlangens te gaan ervaren als een spannend en mooi avontuur.

Stappenplan – Stap in je eigen avontuur

 1. Ga op zoek naar aktiviteiten die je plezier en voldoening brengen.
 2. Durf te wensen en te dromen.
 3. Stap in de verbeelding en vergroot het uit.
 4. Ontdek in alle (ook schijnbaar negatieve) ervaringen kansen om jouw droom of doelen te realiseren
 5. Verwonder je over de mogelijkheden. Speel verwondering.
 6. Vier de stappen die je zet.
 7. Blijf trouw aan je eigen dromen en wensen.
 8. Geniet van het avontuur

Wil je trouw blijven aan je eigen dromen en wensen, dan helpt het om te gaan spelen. Met vertel-, speel- en theaterkunst kun je dromen en wensen extra kracht bij zetten. Veel plezier!

 

 

 

Burnout. Vette pech of geschenk?

Een burnout. Pech of kans?

Hoe kun je veerkracht ontwikkelen om sterker terug te komen uit een dal? Als manager, coach, trainer had ik jarenlang aan de andere kant van de tafel gezeten. Ik adviseerde anderen op weg in hun persoonlijke ontwikkeling.  Nu was het de beurt aan mij.  Alles wat ik geleerd had in opleidingen, cursussen, trainingen verbleekte en verdween op de achtergrond toen ik zelf klem kwam te zitten.  De leegte die ik kon ervaren was heftig en moeilijk te beschrijven.  Mijn burnout was het begin van een nieuw avontuur.

Zoektocht naar wensen en drijfveren

Geholpen door mijn kennis, ervaring en netwerk ging ik aan de slag. De belangrijkste en moeilijkste stap was acceptatie en ruimte maken voor ontspanning. Ik moest veel weerstand overwinnen om deze stap te kunnen maken.  In mijn ontmoeting met de Creatiespiraal en De Ontknooping ontdekte ik al vrij snel dat het spelen met weerstand en emoties mij heel veel ruimte en rust bracht.

Het lukte om uit een negatieve spiraal te komen en een nieuw perspectief te ontwikkkelen op mijn toekomst. Met behulp van creatieve technieken en spel ontwikkelde ik steeds meer inzicht in wat leuk vond, waar mijn talenten waren en hoe ik deze kon inzetten.  Ik ontwikkelde verhalen met woord en beeld waarmee ik mijn dromen, ideeën en plannen heel concreet maakte.  De verhalen vergrootte mijn inzicht in mijn belevingswereld, obstakels en hoe obstakels te overwinnen.

De opbrengst van mijn burnout was behalve heel indringend, eenzaam ook verrassend mooi. De inzichten, ervaringen, vaardigheden, talenten die ik in alle  jaren ontwikkeld heb zijn verwerkt in een eigen speelprogramma voor kinderen.  Het maken van plezier, neemt een belangrijke plaats in. Het is voor mij het kompas en de smeerolie om te blijven knoeien, groeien en bloeien.  Ik gun iedereen de ruimte om in vrijheid zichzelf te ontdekken en ontwikkelen.

De avonturen van Katinka en prof. Plezier helpen mij om sterke verhalen te delen over de ontwikkeling van weerbaarheid, lef en moed om in jezelf te geloven en met plezier en vertrouwen je eigen weg te kunnen gaan.

Prof. Plezier en ik – Fun Friends Forever

Het klinkt zo cliché. De burnout was voor mij een stevige wake-up call. Ongelooflijk hard en hart moeten werken om door alle zorgen en weerstand heen te kunnen groeien. Een gevecht dat ik dagelijks voerde. Een gevecht dat ik voerde met de buitenwereld. Op het moment, dat ik stopte met vechten, veranderde er van alles. Ik was geen slachtoffer meer, maar kreeg grip op mijn eigen leven. Deze stap kon ik pas zetten, nadat ik een stevige basis van vertrouwen en empathie had ontwikkeld voor en in mezelf.  Daarom is prof. Plezier mijn beste vriend geworden. Prof. Plezier en ik, Fun Friends Forever.

 

 

Nieuwsbrief

Wilt u graag op de hoogte worden gehouden, dan kunt u zich opgeven voor de nieuwsbrief.

You have Successfully Subscribed!