Een creatieve aanpak in zelfvertrouwen en weerbaarheid. Op zoek naar verhalen die kinderen helpen dapper hun eigen weg te gaan.

Introductie

Studio Wishdom is een ontwerp- en ontwikkelstudio voor talentontwikkeling van kinderen met ASS/Autisme en creatief (hoog)begaafde kinderen in de leeftijd van 8-12 jaar.

Met workshops, lessenseries en individuele coachingstrajecten wordt aandacht besteed aan ontwikkeling van:

 • Creatieve talenten
 • Zelfvertrouwen
 • Communicatieve vaardigheden
 • Persoonlijke effectiviteit

Creatief (hoog)begaafde kinderen zijn heel talentvol. Toch kunnen zij het enorm moeilijk hebben op school. De creatieve denk- en leerstijl van deze kinderen wordt vaak niet begrepen en kan veel irritatie en stress veroorzaken bij het kind, de ouders, docenten en begeleiders.

Leerproblemen

Kinderen met een creatieve leerstijl zijn snelle en originele denkers. Dat heeft invloed op hun manier van leren en communiceren. Ze zijn nieuwsgierig en willen heel graag ontdekken hoe de wereld in elkaar zit. Hoe meer zij hun nieuwsgierigheid kunnen doorleven, hoe beter zij zichzelf leren kennen. Creatief (hoog)begaafde kinderen hebben al hun zintuigen nodig om hun talenten en vaardigheden optimaal te kunnen ontwikkelen en te gebruiken. Dat geeft ze zelfvertrouwen en daadkracht. Creatief (hoog)begaafde kinderen zijn behalve denkers, vooral ook échte doeners.

In het reguliere onderwijs, waar de nadruk ligt op cognitieve ontwikkeling, missen deze kinderen het gereedschap om door te kunnen groeien. Kinderen bouwen achterstand op in ontwikkeling van communicatieve vaardigheden, sociaal-emotionele vaardigheden en hun talenten blijven onzichtbaar. Dit heeft tot gevolg dat kinderen last kunnen hebben van o.a. stress, faalangst, gebrek aan motivatie, boosheid, depressiviteit.  

Studio Wishdom biedt individuele coachtrajecten aan zodat kinderen weer verder kunnen groeien. Het creatieve talent van jouw kind is voor mij het vertrekpunt voor de ontwikkeling van jouw kind.

Aanpak coachtraject

 1.  Oriëntatie

Je wilt graag meer informatie over de mogelijkheden om jouw kind verder te helpen. Hoe kun je het beste beoordelen of het programma en de locatie goed aansluit bij de leer- en ontwikkelvragen van jouw kind?
Om een goede indruk te krijgen van de locatie en de aanpak kun je jouw kind aanmelden voor een proefles. Neem contact op, informeer naar de mogelijkheden en meld jouw kind aan voor een proefles.  

 1. Aanmelden

Je wilt jouw kind graag opgeven voor een proefles of een coachtraject. Je kunt je aanmelden als volgt:

 • Telefonisch op: 06 30 30 56 98. Je krijgt contact met Carola Pelder, talentcoach en eigenaar van Studio Wishdom.
 • Via email: info@studiowishdom.nl Laat je vraag duidelijk achter en binnen twee werkdagen kun je antwoord van Carola Pelder verwachten.
 • Via het antwoordformulier op deze website. Laat je vraag duidelijk achter en binnen twee werkdagen kun je antwoord tegemoet zien.
 1. Intakegesprek

Er wordt een intakegesprek gepland bij je aanmelding. Bij de bevestiging van het gesprek ontvang je een intakeformulier. Het formulier neem je ingevuld mee naar het intakegesprek, zodat we heel gericht kunnen ingaan op jouw vragen en de leerproblemen van jouw kind. Het intakegesprek duurt ongeveer een uur.

 1. Onderzoek leerproblemen

Als verder onderzoek wenselijk is wordt een afspraak gemaakt met jouw kind. In het vervolgonderzoek met jouw kind wordt inzicht verkregen in de 1. Denkstijl (visueel/taal), 2. eventuele sociaal-emotionele belemmeringen en de 3. cognitieve ontwikkeling.
Het onderzoek wordt afgenomen op de locatie van de Storykids Academy in Kortenhoef. Is het wenselijk om het onderzoek op andere locatie af te nemen dan worden de mogelijkheden besproken.

 1. Adviesgesprek

De uitkomst van het onderzoek wordt schriftelijk vastgelegd en met jou besproken. Samen met jou bespreken we de oplossingsrichtingen die jouw kind verder kunnen helpen. Het adviesgesprek duurt anderhalf uur.

 1. Persoonlijk Ontwikkelplan

Voor jouw kind wordt een persoonlijk leertraject opgesteld. Het leertraject is afgeleid van de gesprekken met jou, jouw kind en het onderzoek. Het beschrijft een aanpak om de leer- en ontwikkeldoelen van jouw kind te realiseren. In het leertraject worden de activiteiten gekozen die door Carola Pelder worden verzorgd. Indien andere activiteiten effectiever zijn dan wordt dat met jou overlegd.

 1. Begeleiding kind

Het persoonlijk ontwikkelplan is de basis bij de persoonlijke begeleiding van jouw kind. Jouw kind kan meedoen met individuele of groepsgerichte workshops. Tijdens en na afloop van de workshops wordt jouw kind gecoacht op de vaardigheden en talenten zoals besproken in het persoonlijk ontwikkelplan.

 1. Workshop ouders

Het is wenselijk dat ouders zich verdiepen in de creatieve denk- en leerstijl van hun kind. Regelmatig worden er workshops gegeven. Indien gewenst worden workshops individueel aan ouders gegeven.

 1. Voortgangsgeprek

Tijdens het leertraject hebben wij tenminste één voortgangsgesprek. In het voortgangsgesprek bespreken we hoe het jouw kind gaat en of het ontwikkelplan bijgesteld moet worden.

 1. Afrondend gesprek

Het leertraject wordt afgesloten met een gesprek met jou en jouw kind. We bespreken hoe jouw kind het leerprogramma heeft ervaren en in hoeverre de leer- en ontwikkeldoelen behaald zijn.

carola portret 02

Carola Pelder

Tarieven

 • Intakegesprek gratis; t.w.v. € 45,00 ( maximaal 45 minuten)
 • Onderzoek – Uitgebreid onderwijskundig onderzoek: € 660,00 (incl. rapport en adviesgesprek)
 • Onderzoek – Screening leerstrategie incl. Wereldspel: € 230,00 (incl. rapport en adviesgesprek)
 • Persoonlijk Ontwikkelplan:  € 112,50 (incl. bespreking en lesmap creatief leren leren)
 • Uurtarief ouder: € 80,00, excl. 21% BTW
 • Uurtarief kind: € 68,00, excl. 21% BTW

Aanvullend lesmateriaal

Er is een mogelijkheid om aanvullend lesmateriaal aan te schaffen. Het familiespel Potje Pret is een ontwikkelingsspel dat ontwikkeld is door Carola Pelder. Het spel wordt aangespast aan de leerdoelen van het individuele kind. Het spel stimuleert de ontwikkeling van alle zintuigen en versterkt de sociale en emotionele ontwikkeling van het kind.

Annuleren

Tot 24 uur van te voren kan een afspraak kosteloos geannuleerd worden. Indien de afspraak niet tijdig geannuleerd of vergeten wordt, dan wordt  € 35,00 in rekening gebracht.

Vergoeding PGB

Het coachtraject kan mogelijk vergoed worden uit het PGB van de gemeente. Wil je hierover meer informatie neem dan contact op met de gemeente.

Coachruimte  

Voor coaching en begeleiding wordt gebruik gemaakt van de ontwerp- en ontwikkelstudio van Studio Wishdom.  Studio Wishdom is een creatieve werkplaats en biedt ruime mogelijkheden voor creatieve activiteiten. 

 

caoching ik leer soo

Nieuwsbrief

Wilt u graag op de hoogte worden gehouden, dan kunt u zich opgeven voor de nieuwsbrief.

You have Successfully Subscribed!