Voor een creatieve ontdekkingsreis in de wereld van verhalenkunstenaars op zoek naar dappere verhalen over jezelf zijn, zelfvertrouwen, vriendschap en geluk. Graag tot ziens!

Veel geluk!

Dat wordt smullen!

Geef een gelukskoekje cadeau. Een super leuke attentie om zelf te maken en weg te geven. Niet alleen nu, er zijn veel meer geluksmomenten te bedenken. Eenvoudig om te maken samen met je kinderen.
Je kunt het recept voor dit gelukskoekje bijvoorbeeld gebruiken om je zoon of dochter aan te moedigen in aanloop naar een speciaal moment.

Denk bijvoorbeeld aan voorbereiden op afzwemmen, aftellen voor vakantie, verjaardag of sinterklaas. Maar het kan ook een lieve attentie zijn om iemand zomaar te verrassen of te bedanken.

 

Doe je mee met een gelukschallenge? Deze maak je eenvoudig zelf.

Maak een gelukschallenge

Maak een gelukschallenge. Van bijvoorbeeld 31 dagen, voor de duur van een maand. Markeer de dag duidelijk dat je er aan begint en ermee eindigt.  Bijvoorbeeld met iets extra’s lekkers of leuks.  Dat helpt om het ook af te maken. En het geeft jouw zoon of dochter het gevoel dat het ook echt waardevol is om ermee aan de slag te gaan. Doen.

Aan de slag

  1. Het gelukskoekje maak je stap voor stap, zoals afgebeeld op de foto.
  2. Verzamel eerst de benodigde materialen. Deze staan ook vermeld op de foto. (papier, lijm, plakband, pen, schaar, ideeën om gelukskoekje mee te vullen.
  3. Maak 31 gelukskoekjes. Voor iedere dag van de maand één koekje.
  4. Maak 31 leuke, grappige, ludieke opdrachten en stop deze in het gelukskoekje. Neem even de tijd waarmee je de gelukskoekjes gaat vullen. Op welke manier wil je je kind verrassen? Een lief woord om de dag mee te beginnen is al heel waardevol. Door de gelukskoekjes te nummeren, kun je de inhoud aanpassen aan gebeurtenis op speciale dag. Maak de uitdagingen niet te groot, of onmogelijk. Zorg voor kleine succeservaringen en bouw het rustig op. Kies een eerste keer voor opdrachten die zeker gaan lukken, en waar jouw kind zeker blij van wordt!
  5. Geef ieder gelukskoekje een nummer.
  6. Verzamel alle gelukskoekjes in een doos.
  7. Maak spelregels op voor gebruik.
  8. Iedere dag mag je zoon of dochter een gelukskoekje open maken
  9. In de spelregels heb je ook gezegd, dat jouw kind iedere dag vertelt wat er in het koekje zat
  10. Maak tijd en ruimte voor het verhaal van jouw kind.
Zo heb je samen super mooie gesprekken. Succes verzekerd.

Handboek Happy Storykids

Deze Happy Challenge maakt onderdeel uit van het “Handboek Happy Storykids – soo wordt je een échte”. Een werkboek vol met creatieve opdrachten, ideeën, tips en handige weetjes die kinderen en ouders helpen om creatief met elkaar te communiceren. Met kinderen heb je de beste en mooiste gesprekken als je het omlijst met spel en creativiteit. 

Meedoen met workshops?

Op verschillende momenten in het jaar verzorg ik  workshops en lessenseries voor ouders, kinderen en scholen die helpen positieve gesprekken op gang te brengen. Houd de agenda in de gaten of geef je op voor de nieuwsbrief. Of vraag naar de mogelijkheden.
Graag tot ziens!
Carola Pelder – StoryArtist

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

IKtoon Hilversum

Dag voor Amateurkunst
Zaterdag 10 juni 2023

De Gelukschallenge

In ontwikkeling is de Gelukschallenge. Een stappenplan dat je aanzet en stimuleert om doelen helder te krijgen en waar te maken. Ontdek jouw passie en maak er werk van.

Carola’s Geluksboetiek

Vooraankondiging opening Carola’s Geluksboetiek. Een lifestyle winkel met cadeaus en workshops voor een creatief en happy life.

Goed nieuws voor kinderen

Minister Slob kondigt een nationaal programma aan voor kinderen. Hij vraagt speciaal aandacht voor sociaal-emotionele investeringen in leerlingen en docenten.

Op avontuur in Waterlandmuseum

Plezier en betekenisvol leren met Storytellingprogramma’s van Studio Wishdom

Nieuwsbrief

Social media

Nieuwsbrief

Wilt u graag op de hoogte worden gehouden, dan kunt u zich opgeven voor de nieuwsbrief.

You have Successfully Subscribed!