Voor een creatieve ontdekkingsreis in de wereld van verhalenkunstenaars op zoek naar dappere verhalen over jezelf zijn, zelfvertrouwen, vriendschap en geluk. Sterke verhalen maak je samen met de Storykids Academy. Graag tot ziens!

Veel geluk!

Geef een gelukskoekje cadeau. Een super leuke attentie om zelf te maken en weg te geven. Niet alleen nu, er zijn veel meer geluksmomenten te bedenken. Eenvoudig om te maken samen met je kinderen.
 
Je kunt het recept voor dit gelukskoekje ook gebruiken om bijvoorbeeld het zelfvertrouwen van je zoon of dochter te vergroten.
Op een leuke en speelse manier. Doe je mee met een gelukschallenge? Deze maak je eenvoudig zelf 
 

Maak een gelukschallenge

Maak een gelukschallenge. Van bijvoorbeeld 31 dagen, voor de duur van een maand. Markeer de dag duidelijk dat je er aan begint en ermee eindigt.  Bijvoorbeeld met iets extra’s lekkers of leuks.  Dat helpt om het ook af te maken. En het geeft jouw zoon of dochter het gevoel dat het ook echt waardevol is om ermee aan de slag te gaan. Doen. 

Aan de slag

  1. Gebruik het DIY werkblad, zoals afgebeeld op de foto
  2. Verzamel de benodigde materialen, zoals ook vermeld op de foto. (papier, lijm, plakband, pen, schaar, ideeën om gelukskoekje mee te vullen.  
  3. Maak 31 gelukskoekjes. Voor iedere dag van de maand één koekje.  
  4. Maak 31 leuke, grappige, ludieke opdrachten en stop deze in het gelukskoekje. Neem even de tijd waarmee je de gelukskoekjes gaat vullen. Op welke manier wil je je kind verrassen en het zelfvertrouwen vergroten? Een lieve zin om de dag mee te beginnen is al heel waardevol. Door de gelukskoekjes te nummeren, kun je de inhoud aanpassen aan gebeurtenis op speciale dag. Maak de uitdagingen niet te groot, of onmogelijk. Zorg voor kleine succeservaringen en bouw het rustig op. Kies een eerste keer voor opdrachten die zeker gaan lukken, en waar jouw kind zeker blij van wordt! 
  5. Geef ieder gelukskoekje een nummer.
  6. Verzamel alle gelukskoekjes in een doos. 
  7. Maak spelregels op voor gebruik. 
  8. Iedere dag mag je zoon of dochter een gelukskoekje open maken
  9. In de spelregels heb je ook gezegd, dat jouw kind iedere dag vertelt wat er in het koekje zat
  10. Maak tijd en ruimte voor het verhaal van jouw kind.  
Zo heb je samen super mooie gesprekken. Succes verzekerd.
 

Handboek Verhalenkunstenaar 

Deze workshop maakt onderdeel uit van het “Handboek Verhalenkunstenaar – soo wordt je een échte”. Een werkboek vol met creatieve opdrachten, ideeen, inzichten om betekenisvolle gesprekken op gang te brengen. Daar word je gelukkig van 🙂
 

Meedoen met workshops? 

Op verschillende momenten in het jaar verzorg ik  workshops en lessenseries voor ouders, kinderen en scholen die helpen positieve gesprekken op gang te brengen. Houd de agenda in de gaten of geef je op voor de nieuwsbrief. Of vraag naar de mogelijkheden. 
 
Graag tot ziens! 
Carola Pelder – StoryArtist 

Carola’s Geluksboetiek

Vooraankondiging opening Carola’s Geluksboetiek. Een lifestyle winkel met cadeaus en workshops voor een creatief en happy life.

Goed nieuws voor kinderen

Minister Slob kondigt een nationaal programma aan voor kinderen. Hij vraagt speciaal aandacht voor sociaal-emotionele investeringen in leerlingen en docenten.

Leerproblemen signaleren

Heeft je zoon of dochter problemen met leren? Vraag een onderzoek aan met Het Wereldspel.

Op avontuur in Waterlandmuseum

Plezier en betekenisvol leren met Storytellingprogramma’s van Studio Wishdom

Van mismatch naar match

Klankbordgroep NTCN verkent oplossingen. Van mismatch naar match. Naar meer creatieve ruimte voor ontwikkeling.

Flyer Adventure Storybook

Flyer Opvoeden met plezier

Nieuwsbrief

Social media

Nieuwsbrief

Wilt u graag op de hoogte worden gehouden, dan kunt u zich opgeven voor de nieuwsbrief.

You have Successfully Subscribed!