Wij brengen plezier in talentontwikkeling. Ga mee op avontuur voor een creatieve ontdekkingsreis in de wereld van verhalenkunstenaars en ontdek welk verhaal jou laat stralen.

Magische kracht van poppen

De magische kracht van poppen

Wat is de relevantie van het gebruik van poppen? Welke plaats kunnen poppen innemen voor de realisatie van de doelstellingen in het onderwijs en de opvoeding? Hoe kan het poppenspel en speelkunsten helpen bij taalontwikkeling, overwinnen van angsten? Hubert Stuyvaert schrijft erover in zijn boek De magische kracht van poppen.

Poppen zouden in het opvoeding- en onderwijsproces veel meer van nut kunnen zijn. De poppen zetten kinderen aan tot actief meebeleven. Ze bezorgen hen aangename leerervaringen en verstevigen hun ontwikkelingsbasis. Ze zijn een krachtig middel om kinderen hun eigen vermogen en intelligentie aan te wenden en er creatief mee om te gaan. En uiteraard maken ze het onderwijsleerproces aantrekkelijker.

Poppen zijn een ideale manier om in te spelen op wat kinderen bezighoudt. Ze kunnen op veel verschillende niveaus en voor alle leeftijden worden ingezet, gezien de onbegrensde mogelijkheden en de intense interactie met kinderen.

Poppen hebben een natuurlijke aantrekkingskracht op kinderen. Daardoor zijn ze een verbaal-visueel didactisch hulpmiddel bij uitstek. Ze weten kinderen hun eigen vermogens, intelligentie, gevoelens, emoties aan te spreken, af te tasten en verder te verbeteren.  Kinderen gaan op in het schouwspel wanneer ze zichzelf erin kunnen herkennen. Zo ondersteunt poppenspel en speelkunsten kinderen in hun persoonlijke groei en ontwikkeling.

Een heel mooi voorbeeld waarin het gebruik van poppen verrassende oplossingen biedt is te zien in de documentaire Life Animated. De documentaire gaat over het verhaal van een jongen, die op 3 jarige leeftijd stopt met praten. Met behulp van de pop “De papegaai ” uit Alladin komen de ouders weer in contact met hun zoon. Deze documentaire laat zo mooi zien hoe krachtig de poppen en betekenisvolle verhalen zijn en hoe kinderen de wereld en zichzelf kunnen ontdekken.
De documentaire is op tv uitgezonden in januari 2017. De documentaire is besproken tijdens een uitzending van de  Wereld draait Door

Een Potje Pret

Samen spelen en samen leren. SOO doe je dat! Met een Potje Pret.

Met plezier naar school

Gemotiveerde leerlingen halen het beste uit zichzelf. Een creatieve aanpak om betrokkenheid en motivatie van leerlingen te vergroten.

Speeldagen 2019

De SpeelDag. Een buitenschoolse dag vol experiment, creativiteit en ruimte voor nieuwe vriendschappen voor hoogbegaafde kinderen.

Ik wil spelen!

Ik wil spelen! gaat over de zoektocht naar plezier en geluk. Een persoonlijk verhaal over het belang van spel in persoonlijke ontwikkeling.

Spelend Ontdekken en Ontwikkelen

Betekenisvol spelen, jezelf ontdekken en ontwikkelen. Een creatieve en speelse aanpak om je talenten te onderzoeken en te ontwikkelen.

Flyer Workshop Heldenavonturen

Social media

Nieuwsbrief

Wilt u graag op de hoogte worden gehouden, dan kunt u zich opgeven voor de nieuwsbrief.

You have Successfully Subscribed!