Ode aan magie van spelen

“Wensen en talenten vertellen hun eigen verhaal”

Ode aan magie van spelen

Stoeien, groeien, bloeien in potentieel en talenten

In het spelen worden we onszelf, de ander en de wereld om ons heen bewust. In het spelen leren we te ontdekken en ervaren wie we zijn. Wat onze talenten zijn. We leren over alledaagse dingen.  In het spelen kunnen we ons voorbereiden op lastige en grote uitdagingen.

Naarmate we ouder worden worden we ons steeds meer bewust van allerlei emoties, o.a. de emoties schaamte, angst, schuld. Deze emoties hebben we nodig in het dagelijks leven. Ze bieden ons de mogelijkheid om ons te ontwikkelen tot een sociaal en evenwichtig mens. Hoewel al onze emoties van betekenis zijn, kunnen ze als ongewenst ervaren worden. Het is menselijk om deze dan ook, als het even kan, te onderdrukken of te negeren. Het onderdrukken of negeren van emoties kan een negatieve invloed hebben op ons functioneren. Het onderdrukken van emoties kan ook ongewenste stress veroorzaken. Dit kan weer een slechte invloed hebben op onze gezondheid.

In het spelen laten we veel van onszelf zien. Eerder genoemde emoties als schaamte kunnen ons ervan weerhouden om te blijven spelen. Of weer te gaan spelen. Het is dan niet zo gek, dat het spelen op achtergrond raakt naarmate we ouder worden.  Met het verdwijnen van het spelen, verdwijnt ook een belangrijke activiteit of aanpak om inzicht te krijgen in onszelf, onze talenten, onze verlangens, de ontwikkeling van vaardigheden.

Worden wie je bent, het beste uit jezelf halen. Ik ben een groot voorstander om het vrije spelen weer de plek te geven die het verdient, om uiteindelijk spelendewijs zicht en regie te krijgen op je persoonlijke wensen en doelen.  Een persoonlijke ontdekkingsreis is een groot avontuur. Een weg van stoeien, knoeien, groeien en bloeien.  We helpen onszelf in het volharden bij tegenslagen door het proces van persoonlijke groei vanuit een ander perspectief te gaan benaderen. Een perspectief dat ons verlicht en plezier brengt. Op een creatieve manier investeren in persoonlijke ontwikkeling, waarbij al ons potentieel de mogelijkheid krijgt om zich te ontwikkelen en tot wasdom te komen.  Wij zouden ons potentieel zoveel meer kunnen benutten als wij het spelen ernstig nemen.

 

 

 

 

Nieuwsbrief

Wilt u graag op de hoogte worden gehouden, dan kunt u zich opgeven voor de nieuwsbrief.

You have Successfully Subscribed!