Ga mee op avontuur in de wereld van verhalenkunstenaars 
Voor creatieve doeners en denkers met een sterk verhaal

Verjaardagsfeest met een verhaal

Wil jij een avontuurlijk en origineel verjaardagsfeestje organiseren voor je dochter of zoon? Wij helpen je graag op weg met tips en ideeën voor een feestelijk feestje.

Het organiseren van een feestje is eigenlijk niet zo heel erg moeilijk. Wat het misschien lastig maakt, is dat er zo ontzettend veel kan. Je moet kiezen. Het wordt in ieder geval makkelijker als je een kinderfeestje koppelt aan een thema. Met een thema wordt het weer makkelijker om de activiteiten te kiezen.

Maar welk thema kies je dan? De kans is groot, dat je kind zelf leuke ideeën heeft. Maak er de tijd voor om samen met je kind te brainstormen. Laat het feestje dan gewoon al beginnen. Reserveer voldoende tijd in je agenda en maak een echte afspraak met je kind.

“Lieve schat, over anderhalve maand ben je jarig. Dat lijkt misschien nog ver weg. Hoe vind je het als we een super tof feestje gaan organiseren voor jou en je vriendjes? Zullen deze week afspreken en samen brainstormen. Volgens mij moeten we er echt even de tijd voor nemen. Doen?! Dan maken we er ook meteen een gezellige middag van! Doen? Zorg jij dat je een stel kleurpotloden en stiften bij je hebt? Dan zorg ik voor een heel groot vel papier. “

Zo kunnen de eerste voorbereidingen beginnen.

Enkele tips op een rij

  • Zorg voor een pot thee en wat lekkers voor bij de thee. Zeker, als je kind liever fristie drinkt, dan is dat natuurlijk lekkerder.
  • Laat je verrassen door de ideeën van je kind en help je zoon of dochter om zijn of haar ideeën concreet te maken. Neem er de tijd voor.
  • Bij het kiezen van een thema kun je denken aan de hobby’s, favoriete boeken, films of stripverhalen van je kind.
  • Breng het thema van het feestje tot leven met een verhaal, spel- en knutselactiviteiten en niet te vergeten een speurtocht. Als kinderen al wat ouder worden, dan noem je het geen speurtocht meer, maar dan gaan kinderen op missie. Ze gaan op avontuur!
  • Heb je een thema gevonden? En heb je genoeg ideeën verzameld voor activiteiten?
  • Hoe groot is het bedrag dat je aan het feestje wilt besteden? Bespreek dat ook samen je kind. Het bedrag dat je hebt om een feestje te organiseren helpt je ook keuzes te maken. Ook met een beperkt budget kun je nog steeds een super leuk feestje organiseren. Vooral als je het zelf voorbereidt en zelf maakt.
  • Maak een planning voor de dag zelf. Terwijl je de planning maakt, moet je een keuze gaan maken in de activiteiten die je gaat doen. Zorg dat je een activiteit kiest die je al eens eerder hebt gedaan en waarmee je succes had. Als je iets nieuws wilt gaan doen, dan kun je het alvast een keer uitproberen. Als je vroeg genoeg start met de voorbereidingen dan heb je daar ook de tijd voor. Dat geeft vast en zeker minder stress op de dag zelf.
  • Bij het voorbereiden van het kinderfeestje kun je heel veel zelf voorbereiden. Zeker als je zoon of dochter, het leuk vindt om te helpen.

Hulp inschakelen van de Storykids

Kun je hulp gebruiken bij het organiseren van een feestje? Of wil je je graag laten verrassen? Dan kunnen wij je ook helpen met een kant en klaar feest- en knutselpakket. Het feestpakket van de Storykids Academy begint met een spannend verhaal. Het verhaal is de rode draad voor verschillende spel- en maakopdrachten. Een speurtocht of missie zal zeker niet ontbreken. Afhankelijk van het budget wordt het feestpakket gevuld met grote of kleine knutselactiviteiten en cadeaus voor de gasten van de jarige job.

Neem contact op voor uitgebreide informatie.

Wil je meedoen?

Kijk op de agenda of plan een workshop op school. Informeer naar de mogelijkheden.

Flyer Adventure Storybook

Flyer Opvoeden met plezier

Nieuwsbrief

Social media

Nieuwsbrief

Wilt u graag op de hoogte worden gehouden, dan kunt u zich opgeven voor de nieuwsbrief.

You have Successfully Subscribed!