Ga mee op avontuur in de wereld van verhalenkunstenaars 
Voor creatieve doeners en denkers met een sterk verhaal

Hoogbegaafdheid herkennen en begeleiden

Ieder kind is van nature leergierig en vindt het leuk om te leren en zichzelf te ontwikkelen. Zo leert het kind bewust en onbewust zichzelf en de wereld om zich heen steeds beter te begrijpen. Dat geeft zelfvertrouwen. Dan zit je lekker in je vel.

Het is niet vanzelfsprekend, dat kinderen goed kunnen leren. Kinderen kunnen moeite hebben om mee te komen in de klas. Het ene kind moet soms veel meer moeite doen om te begrijpen wat er van hem verwacht wordt, dan het andere kind. Het ene kind kan zich veel beter concentreren of uiten dan het andere kind.

Ervaring leert dat creatieve kinderen op school minder goed uit de verf komen. Hun visuele en intuïtieve manier van denken zorgt ervoor dat zij hun indrukken, hun gedachten op een geheel eigen en associatieve wijze ordenen en verwerken. Hun manier van denken kan een belangrijke oorzaak zijn voor de leer-, motivatie- en gedragsproblemen van kinderen.

Om te voorkomen dat deze kinderen vroeg of laat vastlopen op school is het belangrijk dat leerproblemen op tijd gesignaleerd worden.

Tijdens de informatieve avond staan de mogelijkheden voor talentontwikkeling centraal. Ieder kind beschikt over talenten en motivatie om te leren. Om een kind te kunnen stimuleren in zijn of haar ontwikkeling is het belangrijk om te weten wat ontwikkelbehoefte en leerstrategieën zijn van het kind.

Informatie-avonden

Regelmatig organiseert de Storykids Academy informatie-avonden over verschillende onderwerpen op gebied van persoonlijke ontwikkeling en talentontwikkeling.

Houd onze agenda in de gaten of meld je aan voor de nieuwsbrief. Dan ontvang je tijdig onze inspiratiemail met lopende en aankomende activiteiten, tips en handige weetjes.

Programma 2020

September: 1, 8, 15 en 22 op dinsdagavond. Een Informatie-avond voor ouders. Hoogbegaafdheid herkennen en begeleiden.

Wil je meer informatie over thema-avond Hoogbegaafdheid of wil je je aanmelden? Surf dan naar pagina Agenda.

Wil je meedoen?

Kijk op de agenda of plan een workshop op school. Informeer naar de mogelijkheden.

52 Story Starters

programma 2021

Nieuwsbrief

Social media

Nieuwsbrief

Wilt u graag op de hoogte worden gehouden, dan kunt u zich opgeven voor de nieuwsbrief.

You have Successfully Subscribed!