Kunstproject Schoolplein

Kunstproject Schoolplein


Dromen vangen

Spelend op onderzoek uit. Dit project stimuleert kinderen om gezamenlijk op onderzoek uit te gaan naar je eigen dromen en idealen.


Op ontdekkingsreis

Wat weten we over de betekenis van dromen? Waar dromen ministers, ouders en kinderen van? Hoe kun je dromen tot leven brengen?


Thema’s op dit avontuur

Samen plezier maken, fantasie, creativiteit, verbeelding

Dromen onderzoeken

Iedereen droomt. Dat is wetenschappelijk vastgesteld. Wat ook zeker is zo is, is dat we iedere avond (ten minste, wanneer we slapen) dromen. Vaak weten we de dromen ons niet te herinneren. Sommige dromen zijn prettig. Andere dromen zijn weer verrassend en heel spannend of akelig. Er is nog weinig wetenschappelijk onderzoek bekend over de betekenis van dromen.

Je kunt ook dromen als je wakker bent. Dat noemen we dan dagdromen of fantaseren. Dagdromen en fantaseren is nuttig. Tijdens het dagdromen en fantaseren kun je rustig nadenken over de dingen die zouden kunnen gebeuren. Het is waardevol om je op zo’n manier voor te bereiden op toekomstige gebeurtenissen. Als mensen aan het dagdromen zijn, werkt hun brein op volle toeren. Van fantasie is bekend dat het het denken ‘flexibel’ maakt. Er wordt door fantasie sneller ‘bepaalde verbindingen in de hersenen’ tot stand gebracht.   Vooral hersendelen die worden gebruikt bij probleemoplossend denken zijn actiever.

Eerst zien, dan geloven

Eerst zien, dan geloven. Wanneer we iets kunnen zien, kunnen we het ook maken. De verbeeldingskracht geeft ons ruimte om het leven te interpreteren en op zoek te gaan naar nieuwe vormen van kijken en denken. De verbeelding kan de basis zijn voor inspiratie en nieuwe ideeën en kan speelt een belangrijke rol in het leervermogen van de mens. Verbeeldingskracht kan op die manier dus worden gezien als de basis van innovatie en ontwikkeling.  Een gezonde verbeeldingskracht geeft aanzet tot creativiteit, initiatieven nemen, relativeringsvermogen, persoonlijke ontwikkeling.

Stel je eens voor

Stel je eens voor. Je hebt een droom, een goed idee. Wat wat zie je? Wat hoor je? Waar ben je? Het is aangetoond dat het visualiseren van je dromen, je persoonlijke doelen van invloed is op behalen van positieve resultaten. Visualiseren, het verbeelden van je dromen, wensen en doelen kun je leren.

Aan de slag

Het thema Dromen Vangen wordt met behulp van diverse creatieve en speelse akviteiten en werkvormen tot leven gebracht. Afhankelijk van de beschikbare middelen wordt een programma opgesteld. Een kennismakingsprogramma bestaat uit circa 3 uur.

Kerndoelen onderwijs

Het project Dromen Vangen sluit op verschillende thema’s aan op de kerndoelen van het onderwijs, o.a. creativitetisontwikkeling, oriëntatie op jezelf en de wereld.

 

 

Aan de slag!

Wil je graag meer informatie? Neem dan contact op met Carola Pelder, telefoon 06-30305609.

Flyer Workshop Heldenavonturen

Social media

Open Dag

Zaterdag 21 maart 2020

Maak kennis met de Storykids Academy op zaterdag 21 maart a.s. Hou je van knutselen, tekenen? Hou je van sterke verhalen? Ben jij een creatieve held of wil je er één worden? 

Nieuwsbrief

Wilt u graag op de hoogte worden gehouden, dan kunt u zich opgeven voor de nieuwsbrief.

You have Successfully Subscribed!