Ik ben spelen! Tot zo!

Ik zie je later zo
“Oh no”, sprak Wizno
“Ik zie je later zo.
Ik ga nu lekker chillen.
Ik heb geen tijd te verspillen.
Als ik me ga vervelen,
kom je dan weer met me spelen?
Ik hang m’n deurhanger op.
Dan voel ik me straks weer top.”
Groetjes van Wizno

Maak je eigen speelruimte

Dit project helpt kinderen op weg bij het ontdekken van hun eigen vrije speelruimte. Een eigen vrije speelruimte stimuleert kinderen om op onderzoek uit te gaan. Al spelend ontdekken zij wat ze interessant vinden, wat ze leuk vinden, wat ze niet leuk vinden.  Stap voor stap  ontwikkelen kinderen meer en meer inzicht en vaardigheden in hun eigen interesses en talenten.

Opkomen voor jezelf

In Wizoks World woont Wizno. Hij heeft de gewoonte om overal NEE op te zeggen. Daar heeft hij een goede reden voor.  Wizno vindt het fijn om af en toe alleen te zijn. Dan kan hij in alle rust zijn ideeën en gevoelens op een rijtje zetten. Als hij er klaar voor is, dan zijn ze vriendjes welkom! De bouwplaat van Wizno heb ik ontwikkeld om kinderen te helpen voor zichzelf op te komen. Mijn ervaring is, dat kinderen het lastig kunnen vinden om nee te zeggen.  Met de deurhanger van Wizno help je kinderen op een vrolijke manier om hun grenzen aan te geven.

Wat heb je nodig?

  • Knutselplek: een plek waar rustig geknoeid en gespeeld kan worden
  • Knutselspullen; schaar, lijm, splitpennen, bewaarbox voor knutselspullen
  • Bouwplaat Deurhanger Wizno. De bouwplaat maakt onderdeel uit van het themapakket “Mijn Hangplek”
  • Iets lekkers om te drinken

Op ontdekkingsreis

Maak samen met je zoon of dochter tijd en ruimte om de deurhanger te maken. Het knipwerk vraagt wat precisiewerk. Bespreek samen met je dochter of zoon, dat je hem of haar op weg wilt helpen om met plezier te spelen.

Tips voor een leuk gesprek

  • Neem de tijd om samen met je dochter of zoon te knutselen.
  • Bedenk voordat je gaat spelen wat je intenties zijn, formuleer deze positief. Bijv. Mijn zoon of dochter kan op haar/zijn eigen wijze aangeven wat nodig is om haar/zijn eigen speelruimte in te richten. Ik help hem waar nodig.
  • Neem de tijd om samen op onderzoek uit te gaan. Als je merkt dat kinderen zich lastig uiten, vraag ze om het te tekenen of uit te beelden. Verlaag de drempel door zelf mee te doen. Deel ook je eigen twijfels en aarzelingen. Het kan helpen om de emoties van twijfel, schaamte te spelen.

Thema’s op dit avontuur

Samen plezier maken, fantasie, creativiteit, nee-zeggen, samen kletsen over alledaagse dingen

 


Ben je ook op zoek naar een speelse aanpak in persoonlijk leiderschap?
Wij maken van je persoonlijke ontdekkingsreis, een vrolijk avontuur. Neem vrijblijvend contact op voor advies of begeleiding. 

Nieuwsbrief

Wilt u graag op de hoogte worden gehouden, dan kunt u zich opgeven voor de nieuwsbrief.

You have Successfully Subscribed!