Ga mee op avontuur in de wereld van verhalenkunstenaars 
Voor creatieve doeners en denkers met een sterk verhaal

Mijn Scrapbook

Creatief aan de slag met het ontwerp van een persoonlijke themamap. Deze lessenserie maakt onderdeel uit van het Handboek Verhalenkunstenaar. Kinderen gaan op zoek naar de verhalen die ze nodig hebben om blij en gelukkig te kunnen zijn.

Introductie 

Carola Pelder heeft exclusief voor de Storykids Academy een storytellingprogramma ontwikkeld. Met vertel-, speel- en theaterkunsten gaan kinderen op ontdekkingsreis in de wereld van verhalenkunstenaars. De kinderen leren op een creatieve wijze hoe ze verhalen kunnen maken en vertellen. Het storytellingprogramma heeft als doel om alledaagse onderwerpen en uitdagingen in het dagelijks leven van kinderen bespreekbaar te maken. Kinderen helpen met het ontdekken en ontwikkelen van hun eigen stemgeluid, zodat zij later dapper hun eigen dromen en doelen kunnen waarmaken. 

Met de verhalen van Katinka (8) en professor Plezier worden gesprekken op gang gebracht vriendschap, avontuur, moed en jezelf durven zijn. Kinderen brengen zelf verhalen tot leven met vertel-, speel- en creatieve opdrachten en komen tot de kern. Welk verhaal heb ik nodig om blij en gelukkig te kunnen zijn? 

Handboek Verhalenkunstenaar 

Wat is er allemaal nodig om je eigen verhaal te kunnen vertellen? Om trots te kunnen zijn op wie je bent en wat je doet? De verschillende workshops bij de Storykids Academy maken onderdeel uit van het Handboek Verhalenkunstenaar. 

 • Wat is een Verhalenkunstenaar?
 • Waarom zou je een Verhalenkunstenaar willen zijn?
 • Hoe kun je er één worden?
 • Hoe begin je?

Iedere workshop maakt onderdeel uit van het Handboek Verhalenkunstenaar en behandelt verschillende aspecten van communicatie en persoonlijke ontwikkeling. Het gebruik van spel en creatieve werkvormen heeft een belangrijke plaats in het StoryArt talentprogramma, omdat deze werkvormen kinderen heel goed helpen om structuur en overzicht te vinden in hun eigen leefwereld. Spel en creatieve werkvormen worden ingezet als gereedschap om kinderen te helpen:

 • hun denk- en gevoelswereld te begrijpen 
 • woorden te vinden voor emoties en gevoelens
 • structuur te vinden in hun gedachten en ideeën en keuzes te maken

Programma Mijn Scrapbook

Creatief aan de slag met het ontwerp van een super vrolijke scrapbook. Tijdens deze lessenserie maken kinderen een persoonlijke themamap geheel in eigen stijl.

In 4 tot 8 workshops gaan kinderen op speelse en creatieve wijze aan de slag met ontwikkeling van creatieve talenten. Tegelijkertijd wordt aandacht besteed aan thema’s die een rol spelen in de ontwikkeling van kinderen. Aan de hand van verhalen en vragen van kinderen werken kinderen aan hun eigen scrapbook.

Wat kun je leren?

 • Plezier beleven in en ontwikkelen van creatieve talenten en vaardigheden
 • Handlettering, tekenvaardigheden
 • De kracht van creatieve communicatie
 • bewust worden van eigen interesses en talenten
 • woorden en taal vinden voor gedachten die je zelfvertrouwen geven
 • woorden en taal vinden voor houding in lastige situaties

Wil je meedoen?

Kijk op de agenda of plan een workshop op school. Informeer naar de mogelijkheden.

52 Story Starters

programma 2021

Nieuwsbrief

Social media

Nieuwsbrief

Wilt u graag op de hoogte worden gehouden, dan kunt u zich opgeven voor de nieuwsbrief.

You have Successfully Subscribed!