Voor een creatieve ontdekkingsreis in de wereld van verhalenkunstenaars op zoek naar dappere verhalen over jezelf zijn, zelfvertrouwen, vriendschap en geluk. Graag tot ziens!

Op avontuur in Waterlandmuseum

Avontuurlijk leren

Studio Wishdom ontwikkelt educatieve storytellingprogramma’s voor musea en scholen.  De avontuurlijke belevingsprogramma’s passen binnen de doelstellingen van het onderwijs om kinderen voor te bereiden op hun toekomst in de samenleving.  De belevingsprogramma’s krijgen betekenis doordat ze gekoppeld worden aan een actueel thema of een probleemstelling die voor de doelgroep relevant is. De leerdoelstellingen die o.a. aan bod komen in de belevingsprogramma’s zijn samenwerken, kritisch denken, conflicthantering, communicatieve vaardigheden, onderzoekend leren, oplossingsgericht werken, creatieve ontwikkeling.

Voorbereiding educatief programma

Het educatieve programma wordt door ons zorgvuldig voorbereid;
  • In de ontwerpfase wordt in overleg met de opdrachtgever een onderwerp of thema gekozen
  • Het onderwerp wordt in een verhaallijn uitgewerkt
  • Ontwerp van sleutelvragen en leeractiviteiten passend bij doelgroep
  • Aanscherpen van ontwerp storytellingprogramma
  • Ontwerp draaiboek met bijbehorend onderwijsverhaal en educatief lesmateriaal

Begeleiding educatief programma

Het educatieve programma kan zelfstandig door school worden aangeboden. Studio Wishdom werkt samen met talentcoaches die ruime ervaring opgedaan met storytelling en een storytellingprogramma kunnen faciliteren.

Betekenisvol leren

De belevingsprogramma’s krijgen betekenis doordat ze gekoppeld worden aan een actueel thema of een probleemstelling die voor de doelgroep relevant is. De gekozen leeractiviteiten zijn niet alleen leuk, maar biedt kinderen ervaringen waarvan ze iets opsteken. Tijdens de activiteiten leren kinderen over de ontwikkeling van zaken creativiteit, emoties, logisch denken, verantwoordelijkheid, sociale vaardigheden, communicatieve vaardigheden, morele waarden en zelfredzaamheid.

Ervaringsgericht leren

Door te werken vanuit een belevingsprogramma komen we tegemoet aan de leerbehoefte van kinderen die zich beter ontwikkelen en beter informatie verwerken door onderdeel te zijn van een relevante ervaring en uitdaging.  Kinderen die in het reguliere, meer talige onderwijssysteem moeite hebben om mee te komen, kunnen in een belevingsprogramma opeens gaan opvallen.
ik leer anders soo ben ik hoogbegaafd beelddenker

Ik leer anders

Hoogbegaafde kinderen met een voorkeur voor een visuele en creatieve denk- en leerstijl vinden moeilijk aansluiting in het reguliere onderwijs. Hoe begeleid je deze kinderen?

foto collage geluksdoosje.nl

KreaDoe Beurs

Terugblik op succesvolle KreaDoe Beurs van 1-5 november 2023

Ik toon festival

IKtoon Hilversum

Dag voor Amateurkunst
Zaterdag 10 juni 2023

spel potje pret storykids academy 1

Een Potje Pret

Samen spelen en samen leren. SOO doe je dat! Met een Potje Pret.

geluk hoogbegaafdheid gifted children emotiewerk speeltheater wishdom

Hoogbegaafdheid

De hersenen van creatief begaafde kinderen worden anders gestimuleerd. Kinderen denken anders, ze leren wezenlijk anders. Inzet van spel, drama en creativiteit stimuleert ontwikkeling.

Nieuwsbrief

Social media

Nieuwsbrief

Wilt u graag op de hoogte worden gehouden, dan kunt u zich opgeven voor de nieuwsbrief.

You have Successfully Subscribed!