workshop storyart 01
workshop storyart 00 1
Inhoud

Kinderen gaan mee op avontuur in de wereld van verhalenkunstenaars en brengen spelenderwijs een heldenverhaal tot leven.

De lessenserie bestaat uit 12 middagen, waarin kinderen diverse workshops volgen die de basis vormen voor de opzet van een heldenverhaal. Kinderen laten zich graag inspireren door stoere en dappere verhalen.  Werken met heldenverhalen helpt om stil te staan bij thema’s die belangrijk zijn in het dagelijks van ieder kind.

Kinderen combineren plezier in creativiteit met meer kennis over zichzelf, zodat zij lekker in hun vel zitten. En dapper hun eigen weg kunnen gaan.  Creatieve lessen zijn:  tekenen, schilderen, creatieve vormgeving, spelontwikkeling, cartoon tekenen, graffiti tekenen, stopmotion, storytelling en storycrafting.

 

Doel

Het multi-media programma is ontwikkeld voor creatief en artistiek begaafde kinderen in de leeftijd van 8 tot 12 jaar. 

Het doel van het programma is:

  • plezier in eigen creativiteit
  • ontwikkeling creatieve en artistieke talenten
  • inzicht vergroten in eigen creatief leerproces
  • versterken communicatieve vaardigheden
  • versterken persoonlijk ondernemerschap

Het thema is Heldenverhalen. Werken met heldenverhalen helpt kinderen om stil te staan bij alledaagse onderwerpen als vriendschap, geluk, doelen stellen, tegenslag, verliezen, hulp vragen, feest vieren. Heldenverhalen waarin de hoofdpersoon een positieve ontwikkeling doormaakt staan centraal.

Na afloop ontvangt iedere cursist het diploma Ik ben een verhalenkunstenaar – A.

Data lessenserie Heldenverhalen

In verband met verscherpte maatregelen rond Omikron is de geplande lessenserie komen te vervallen.  Er wordt op dit moment gewerkt aan een on-line lessenserie. 

Voor meer uitgebreide informatie over de inhoud, download hier het overzicht.  Planning Heldenverhalen

Bijdrage

De investering voor deze lessenserie bedraagt € 330,00 incl. BTW.

Dit is inclusief:

  • Adventure Storymap – lesmap
  • werkbladen
  • lesmateriaal
  • individuele en persoonlijke begeleiding

 

Begeleiding

De lessenserie wordt begeleid door Carola Pelder. Carola heeft jarenlange ervaring als leidinggevende en talentcoach van creatief begaafde kinderen en volwassenen.

In afgelopen jaren heeft zij intensief onderzoek gedaan naar de ontwikkeling van kinderen met ASS/Autisme met normale tot hoge begaafdheid. Zij ontwikkelde een lesprogramma dat de intuïtieve en sociaal-emotionele ontwikkelbehoefte ondersteunt. Haar eigen reïntegratie als gevolg van een burnout gaf veel inzicht in werkzame methoden.

Het ontwikkelmodel van de Heroes Journey is een belangrijke pijler in de opbouw van programma. Carola heeft zich tevens laten inspireren door C. Jung en het gedachtegoed van de Creatiespiraal.

Carola is sinds 2008 werkzaam als zelfstandig talentcoach. In oktober 2015 verhuisde zij met haar ontwerpstudio naar Kortenhoef, dat tevens gebruikt wordt als trainingslocatie.

Klik hier om je aan te melden

Nieuwsbrief

Wilt u graag op de hoogte worden gehouden, dan kunt u zich opgeven voor de nieuwsbrief.

You have Successfully Subscribed!