Voor een creatieve ontdekkingsreis in de wereld van verhalenkunstenaars op zoek naar dappere verhalen over jezelf zijn, zelfvertrouwen, vriendschap en geluk. Graag tot ziens!

Relaxtime

Relaxen op z’n tijd

Daar gaat je hart sneller van stromen

Ontspannen aan de slag

Het leven lijkt soms wel een race tegen de klok. Handelen onder spanning of stress helpt om met meer focus je werk te doen.  Als spanning of stress te lang duurt, dan kunnen de effecten een negatieve invloed hebben op je gezondheid, je creativiteit.
Als je rustig en ontspannen bent, ben je effectiever en kun je betere keuzes maken. Een aantal tips voor meer ontspanning op je werk, op school

  • Plan een effectieve pauze in
  • Zorg dat je loskomt van je werk: maak een wandeling of speel zonodig een spelletje op je laptop
  • Wees baas over je eigen pauze en doe iets waarvan je energie krijgt. Breng pauze in je eentje door als je daar behoefte aan hebt.
  • Drink veel water en eet liever een salade dan vet voedsel
  • Ben je echt moe? Durf je ogen even te sluiten.
  • Plan tijd in voor een relax-visualisatie op momenten dat het nodig is. Oefening baart kunst.

 

Relaxtime

Hoe kun je ontspannen in een drukke omgeving? Ik heb een relax-oefening geschreven die kan helpen bij het ontspannen. Hoe meer je oefent, hoe handiger je wordt om op willekeurige plekken en in korte tijd rust en stilte te vinden in jezelf. De relax-oefening in de rechterkolom kun je gratis downloaden.

Een gezonde spanning is goed.

Goed nieuws voor kinderen

Minister Slob kondigt een nationaal programma aan voor kinderen. Hij vraagt speciaal aandacht voor sociaal-emotionele investeringen in leerlingen en docenten.

Van mismatch naar match

Klankbordgroep NTCN verkent oplossingen. Van mismatch naar match. Naar meer creatieve ruimte voor ontwikkeling.

Storykids Academy

Op avontuur in de wereld van verhalenkunstenaars en ontdek de geheimen van storytelling en dappere verhalen. Graag tot ziens!

Creatieve ontwikkeling

Creativiteit is belangrijk voor een brede ontwikkeling van kind en volwassene. Het is een kwestie van creatief waarnemen, denken én doen. Dat kun je leren.

Een Potje Pret

Samen spelen en samen leren. SOO doe je dat! Met een Potje Pret.

Nieuwsbrief

Social media

Nieuwsbrief

Wilt u graag op de hoogte worden gehouden, dan kunt u zich opgeven voor de nieuwsbrief.

You have Successfully Subscribed!