Ga mee op avontuur in de wereld van verhalenkunstenaars 
Voor creatieve doeners en denkers met een sterk verhaal

Storytelling – Heldenverhalen

Kinderen gaan op avontuur in de wereld van verhalenkunstenaars. In 8 lessen ontrafelen kinderen de geheimen van een dapper heldenverhaal.

Introductie

Carola Pelder heeft exclusief voor de Storykids Academy een storytellingprogramma ontwikkeld. Met vertel-, speel- en theaterkunsten gaan kinderen op ontdekkingsreis in de wereld van verhalenkunstenaars. De kinderen leren op een creatieve wijze hoe ze verhalen kunnen maken en vertellen. Het storytellingprogramma heeft als doel om alledaagse onderwerpen en uitdagingen in het dagelijks leven van kinderen bespreekbaar te maken. Kinderen helpen met het ontdekken en ontwikkelen van hun eigen stemgeluid, zodat zij later dapper hun eigen dromen en doelen kunnen waarmaken.

Met de verhalen van Katinka (8) en professor Plezier worden gesprekken op gang gebracht vriendschap, avontuur, moed en jezelf durven zijn. Kinderen brengen zelf verhalen tot leven met vertel-, speel- en creatieve opdrachten en komen tot de kern. Welk verhaal heb ik nodig om blij en gelukkig te kunnen zijn?

Handboek Verhalenkunstenaar

Wat is er allemaal nodig om je eigen verhaal te kunnen vertellen? Om trots te kunnen zijn op wie je bent en wat je doet? De verschillende workshops bij de Storykids Academy maken onderdeel uit van het Handboek Verhalenkunstenaar.

 • Wat is een Verhalenkunstenaar?
 • Waarom zou je een Verhalenkunstenaar willen zijn?
 • Hoe kun je er één worden?
 • Hoe begin je?

Iedere workshop maakt onderdeel uit van het Handboek Verhalenkunstenaar en behandelt verschillende aspecten van communicatie en persoonlijke ontwikkeling. Het gebruik van spel en creatieve werkvormen heeft een belangrijke plaats in het StoryArt talentprogramma, omdat deze werkvormen kinderen heel goed helpen om structuur en overzicht te vinden in hun eigen verhaal. Spel en creatieve werkvormen worden ingezet als gereedschap om kinderen te helpen:

 • hun denk- en gevoelswereld te begrijpen
 • woorden te vinden voor emoties en gevoelens
 • structuur te vinden in hun gedachten en ideeën en keuzes te maken

Lessenserie Storytelling – Heldenverhalen

De lessenserie Heldenverhalen bestaat uit 8 verschillende lessen. Het is één van de introductielessen uit het handboek Verhalenkunstenaar. In 8 stappen doorlopen de kinderen de basisprincipes van storytelling en het heldenverhaal.

 • opbouw van heldenverhalen
 • spelregels van een succesvol verhaal, o.a. doelgericht handelen, conflicthantering, kracht van emoties, omgaan met tegenslag, samenwerken, stijl van communiceren
 • filosoferen en reflecteren op thema’s vriendschap, avontuur, moed, jezelf zijn, geluk
 • inzicht vergroten in verloop creatief leerproces; van moeten naar willen en zelf doen
 • ervaring op te doen met omzetten van tegenslag in leerervaring
 • vergroten van creatieve talenten met tekenen, ontwerp storyboard in 2D en 3D

De lessenserie wordt verzorgd voor particulieren op buitenschoolse tijden. Houd de agenda in de gaten. Of geef je op voor de nieuwsbrief als je niets wilt missen.

Extra begeleiding, coaching

Carola Pelder verzorgt de lessenseries. Zij is talentcoach en StoryArtist. Carola Pelder biedt extra begeleiding en coaching aan kinderen die moeite hebben met leren, concentratie en communicatie. De expertise van Carola richt zich op creatief (hoog)begaafde kinderen. Hoewel creatief (hoog)begaafde kinderen heel talentvol zijn, kunnen zij vastlopen op school.  Met de inzet van o.a. leerstijlonderzoek wordt inzicht verkregen in thema’s waarin kinderen belemmerd worden in hun ontwikkeling. Met behulp van individueel coachings- en begeleidingstraject kunnen kinderen weer tot leren komen. Carola Pelder is ervaringsdeskundige en heeft als missie om de creativiteit van de kinderen te versterken. Creatieve kinderen hebben creativiteit nodig om hun verhaal te kunnen vertellen en zichzelf te kunnen zijn.  

Overige informatie

 • De leerdoelen van de lessenserie vallen samen met de leerdoelen van 21e eeuwse vaardigheden die op school behandeld worden.

Wil je meedoen?

Kijk op de agenda of plan een workshop op school. Informeer naar de mogelijkheden.

Programma Heldenverhalen

Flyer Opvoeden met plezier

Nieuwsbrief

Social media

Nieuwsbrief

Wilt u graag op de hoogte worden gehouden, dan kunt u zich opgeven voor de nieuwsbrief.

You have Successfully Subscribed!