Ga mee op avontuur in de wereld van verhalenkunstenaars 
Voor creatieve doeners en denkers met een sterk verhaal

Mijn Adventure Storybook

In 8 lessen gaan kinderen creatief aan de slag met het ontwerp van een adventure Storybook. Kinderen houden van tekenen, knutselen en beleven graag spannende en vrolijke avonturen. Kinderen zijn eigenlijk jonge avonturiers en ontdekkingsreizigers. Ze zijn nieuwsgierig en willen graag van alles weten en leren. Dat komt goed uit, want kinderen moeten nog van alles nog leren en onderzoeken om later dapper en moedig hun eigen weg te kunnen gaan. Het programma Adventure Storybook helpt ze op weg.

Jezelf worden is een avontuur

De lessenserie is speciaal ontwikkeld voor creatieve doeners en denkers die nog van alles willen leren en ontdekken. Het plezier in hun creatieve talenten staat centraal.

Als kinderen ouder worden, worden zij zichzelf steeds meer bewust. Het gaat ze steeds meer opvallen dat er verschillen zijn tussen zichzelf en hun klasgenootjes en vriendjes. Er zijn verschillen in de manier waarop kinderen zich kleden, wat ze leuk vinden, wie ze leuk vinden, de prestaties op school verschillen. Deze fase is belangrijk voor de ontwikkeling van het kind. Het kind is aan het ontdekken wie het zelf is. Deze fase is spannend. Voor ouder, kind en de begeleiders om het kind heen. Kinderen willen graag zichzelf zijn, maar willen ook graag bij de groep horen. Kinderen die meer verlegen zijn, introvert of juist meer extravert zullen meer moeite moeten doen om zichzelf te blijven. Daar hebben kinderen hulp bij nodig. Van hun ouders, docenten en begeleiders.

De lessenserie Adventure Storybook heeft als doel om plezier in creatieve talenten te vergroten. Kinderen die graag op oudere leeftijd spelen, creatief zijn en ondernemend zijn hebben de creatieve uitdagingen nodig om zich te kunnen ontwikkelen. Tot wie ze werkelijk zijn. Voor kinderen zijn creatieve uitdagingen het gereedschap waarmee zij hun eigen verhaal kunnen vertellen.

Programma Mijn Adventure Storybook

Tijdens deze lessenserie maken kinderen een persoonlijk Adventure Storybook geheel in eigen stijl. In 8 workshops gaan kinderen aan de slag met verschillende tekentechnieken.

 

Na afloop van het programma

  • Plezier beleven in en ontwikkelen van creatieve talenten en vaardigheden
  • Handlettering, tekenvaardigheden
  • De kracht van creatieve communicatie
  • bewust worden van eigen interesses en talenten
  • woorden en taal vinden voor gedachten die je zelfvertrouwen geven
  • woorden en taal vinden voor houding in lastige situaties

Wil je meedoen?

De verhalenkunstenaar - spelen met verhalen

Kinderen vinden het heerlijk om te spelen en te knutselen. Tijdens het spelen komen vaak de mooiste verhalen naar boven. Kinderen zitten vol met verhalen. De verhalen die ons verteld worden en die we onszelf vertellen, geven ons leven kleur. Leer kinderen om verhalen te maken waar ze blij en gelukkig van worden.

Kijk op de agenda of plan een workshop op school. Informeer naar de mogelijkheden.

Nieuwsbrief

Social media

Abonneren op youtube kanaal

Ben je geholpen met tips, ideeën om kinderen te helpen bij het maken van hun eigen verhaal? Abonneer je dan op mijn kanaal. Iedere week vind je weer nieuwe tips en workshops voor super leuke spelideeen en creatieve projecten. Veel plezier!
Carola Pelder De verhalenkunstenaar

Nieuwsbrief

Wilt u graag op de hoogte worden gehouden, dan kunt u zich opgeven voor de nieuwsbrief.

You have Successfully Subscribed!