Voor een creatieve ontdekkingsreis in de wereld van verhalenkunstenaars op zoek naar dappere verhalen over jezelf zijn, zelfvertrouwen, vriendschap en geluk. Graag tot ziens!

Tergublik Speeldag

Speeltheater Wishdom te gast op Speeldag

Met Speeltheater Wishdom was ik te gast tijdens de SpeelDag op 22 april jl. Deze speeldag was speciaal gericht op hoogbegaafde kinderen. De organisatie was in handen van Speelvrienden. Met de organisatie van de SpeelDag wordt beoogd vriendschap en speelplezier te stimuleren.

Op 22 april jl. was de 3e editie van de SpeelDag. Wegens groot succes staat alweer de 4e SpeelDag gepland, nl. zaterdag 11 november 2017.  Tijdens deze SpeelDag kom ik met een nieuwe voorstelling. De voorbereidingen zijn al in volle gang.

“Boxdorp in rep en roer”

De interactieve voorstelling ‘Boxdorp in rep en roer’ had zijn premiere tijdens de SpeelDag op 22 april jl.  De voorstelling gaat over een meisje, dat haar draai maar niet kan vinden op school. Alles wat zij graag zou willen is meer plezier. Op wonderlijke wijze komt ze terecht in een andere wereld, Boxdorp. Ze gaat op avontuur. Ze moet professor Plezier bevrijden…. Zal het haar lukken haar grootste angst te overwinnen?

Na afloop van de voorstelling is het feest. De kinderen gaan aan de slag met hun eigen wensdoosje, gevuld met bemoedigende woorden en mooie herinneringen.

Een gesprek na afloop van de voorstelling tussen vader en zoon:
Vader: “Wie neem jij mee als je op avontuur gaat? Professor Plezier of Stekel?”
Zoon: “Allebei!”

Zijn vader vertelde, dat zijn zoon het lastig vindt om te kiezen. Dan kiest hij liever voor allebei.  Ik vertelde hem, dat zijn keuze in dit geval klopt. Ja, als je je hart gaat volgen en je dromen wilt realiseren, dan kun je zowel Professor Plezier als Stekel allebei heel goed gebruiken. Het gaat erom, dat je de kracht van allebei kent en deze op het juiste moment weet in te schakelen.

De zoon van deze vader koos zeer waarschijnlijk onbewust het goede antwoord. Het mooie is nou juist, dat kinderen vaak onbewust de goede keuzes maken.  Als er gespeeld wordt en kinderen enthousiast en blij zijn, dan zijn spontane reacties vaak heel waar. Als je blij en enthousiast bent, dan spreekt je hart. En de taal van je hart klopt altijd.

SpeelDag 11 november 2017

Speelvrienden organiseert op 11 november 2017 de 4e editie van de SpeelDag.

Met een nieuwe voorstelling zal ik aanwezig zijn op deze bijzondere dag. Ik kijk er naar uit!

Meer informatie volgt.

 

 

creadays geluksdoosje

Geluksdoosje.nl op Creadays

CreaDays vormt de ultieme beleving voor iedereen met een liefde voor creatieve bezigheden, of voor degenen die hun creatieve vonk willen ontdekken.
Ontdek onze feestelijke paperfun cadeaupakketten of doe mee met één van onze workshops.

ik leer anders soo ben ik hoogbegaafd beelddenker

Ik leer anders

Hoogbegaafde kinderen met een voorkeur voor een visuele en creatieve denk- en leerstijl vinden moeilijk aansluiting in het reguliere onderwijs. Hoe begeleid je deze kinderen?

foto collage geluksdoosje.nl

KreaDoe Beurs

Terugblik op succesvolle KreaDoe Beurs van 1-5 november 2023

waterlandmuseum

Op avontuur in Waterlandmuseum

Plezier en betekenisvol leren met Storytellingprogramma’s van Studio Wishdom

NTCN klankbordgroep

Van mismatch naar match

Klankbordgroep NTCN verkent oplossingen. Van mismatch naar match. Naar meer creatieve ruimte voor ontwikkeling.

Nieuwsbrief

Social media

Nieuwsbrief

Wilt u graag op de hoogte worden gehouden, dan kunt u zich opgeven voor de nieuwsbrief.

You have Successfully Subscribed!