Voor een creatieve ontdekkingsreis in de wereld van verhalenkunstenaars op zoek naar dappere verhalen over jezelf zijn, zelfvertrouwen, vriendschap en geluk. Graag tot ziens!

Speeldagen 2019

Speeldagen 2019 – terugblik

Met veel plezier kijk ik terug op mijn deelname aan de Speeldagen van afgelopen jaren in Amersfoort, Hoorn en Assen.  Iedere speeldag bestond uit een ruim aanbod aan mogelijkheden om (mogelijk) hoogbegaafde kinderen iets extra’s te bieden op gebied van o.a. spel, creativiteit, workshops.

Het is voor mij enorm leerzaam en leuk geweest om met Speeltheater Wishdom onderdeel te zijn van de landelijke Speeldagen. Ik ben super blij met de mooie reacties die ik heb gekregen op de interactieve voorstellingen van “Boxdorp in Rep en Roer”, “De Waarachtige Pleziermeter” en “Sprakeloos”.  De kinderen maakten aansluitend aan de voorstelling speeldoosjes, geluksdoosjes, een pleziermeter of een held op stokken. Gereedschap wat je goed kunt gebruiken als je op avontuur gaat en de wijde wereld intrekt.

De verhalen van Katinka en prof. Plezier nemen je mee in een reeks van avonturen die gaan over een meisje dat graag wil blijven spelen. Niet omdat ze niet volwassen wil worden, maar omdat het spelen haar juist sterk maakt.  Katinka kan wel wat hulp gebruiken om heel dichtbij haar droomwens te blijven. Want bij Katinka thuis en op school mag er helemaal niet gespeeld worden….. Er wordt beweerd dat Katinka te oud is om te spelen.  Er liggen dan ook een hoop uitdagingen op haar te wachten.

De avonturen van Katinka, prof. Plezier en zijn vrienden worden steeds mooier en spannender. Katinka ontwikkelt zich steeds meer als een nieuwsgierig en stoer meisje. Het lukt haar steeds beter om haar mannetje te staan. Ze ontdekt hoe leuk en spannend het is om op avontuur te gaan. Ze wordt hierin geholpen door prof. Plezier en zijn vrienden uit Boxdorp. Zij bewaken de hartenwens van Katinka, die graag wil blijven spelen. Prof. Plezier weet, dat spelen de beste manier is om het beste uit jezelf te halen. Prof. Plezier ziet Katinka graag schitteren op het podium.

Het verhalenprogramma wordt de komende tijd doorontwikkeld met o.a. nog meer speelse en ontwikkelingsgerichte workshops.

In 2020 staan de interactieve kindervoorstellingen “Boxdorp in Rep en Roer” en  “De Waarachtige Pleziermeter” op de speelagenda.  Na de voorstelling gaan de kinderen op speurtocht. Ze gaan op avontuur in miniatuur. De voorstelling wordt afgesloten met een knutselaktivitreit. Meer informatie over het programma op de Speeldag is te vinden op de Speelagenda.

Speeldagen voor Hoogbegaafden

In 2017 werd het aantal speeldagen uitgebreid naar zes locaties in Nederland. Het enthousiasme waarmee het initiatief werd ontvangen door kinderen, ouders en betrokkenen was aanleiding voor de organisatie om de SpeelDagHB landelijk op te zetten.  De SpeelDagHB is een dag vol activiteiten, experiment, informatie, inspiratie, motivatie, uitdaging en meer. Voor jonge (vermoedelijk) hoogbegaafde kinderen en hun ouders.

 

 

ik leer anders soo ben ik hoogbegaafd beelddenker

Ik leer anders

Hoogbegaafde kinderen met een voorkeur voor een visuele en creatieve denk- en leerstijl vinden moeilijk aansluiting in het reguliere onderwijs. Hoe begeleid je deze kinderen?

foto collage geluksdoosje.nl

KreaDoe Beurs

Terugblik op succesvolle KreaDoe Beurs van 1-5 november 2023

waterlandmuseum

Op avontuur in Waterlandmuseum

Plezier en betekenisvol leren met Storytellingprogramma’s van Studio Wishdom

spel potje pret storykids academy 1

Een Potje Pret

Samen spelen en samen leren. SOO doe je dat! Met een Potje Pret.

geluk hoogbegaafdheid gifted children emotiewerk speeltheater wishdom

Hoogbegaafdheid

De hersenen van creatief begaafde kinderen worden anders gestimuleerd. Kinderen denken anders, ze leren wezenlijk anders. Inzet van spel, drama en creativiteit stimuleert ontwikkeling.

Nieuwsbrief

Social media

Nieuwsbrief

Wilt u graag op de hoogte worden gehouden, dan kunt u zich opgeven voor de nieuwsbrief.

You have Successfully Subscribed!