Belang van spelen

Spelen is de hoogste vorm van onderzoek

Albert Einstein

Spelen is van levensbelang

In het televisieprogramma De Kennis van Nu behandelt astronaut en presentator André Kuipers het belang van spelen. Hij sprak met vooraanstaande onderzoekers op het gebied van spelen om te ontrafelen waarom dieren zoveel tijd en energie steken in spel. Spelen blijkt belangrijk voor het ontwikkelen en het flexibel houden van het brein; het voorkomt dat je geest vastroest.

Spelen lijkt zo’n verspilling van tijd en energie, maar uit verschillende onderzoeken blijkt het belang van spelen voor mens en dier. Filosoof Jos de Mul, hoogleraar aan de Erasmus Universiteit en een van de redacteuren van het boek “Playful Identities” onderstreept het belang van de spelende mens. “Spel helpt ons om de vaardigheden en inzichten te ontwikkelen die we nodig hebben om the game of life succesvol te spelen.” aldus Jos de Mul.

 

Bron: De Kennis van Nu :www.dekennisvannu.nl

 

Flyer Workshop Heldenavonturen

Social media

Met plezier naar school

Gemotiveerde leerlingen halen het beste uit zichzelf. Een creatieve aanpak om betrokkenheid en motivatie van leerlingen te vergroten.

Een Potje Pret

Potje Pret is een uitdagend familie- en vriendenspel. Lukt het jouw team om samen als eerste 100 punten binnen te halen?

Speeldagen 2019

De SpeelDag. Een buitenschoolse dag vol experiment, creativiteit en ruimte voor nieuwe vriendschappen voor hoogbegaafde kinderen.

knutselfeest

Knutselfeest in voorbereiding

Knutselfeest tijdens de kerstvakantie. De mooiste ideeën en ontwerpen komen tot leven als je even zonder druk aan de slag kunt. Gewoon lekker genieten van het knutselen. Daar word ik blij en vrolijk van.

Kracht van verbeelding

Creatieve manier om doelen te bepalen

Nieuwsbrief

Wilt u graag op de hoogte worden gehouden, dan kunt u zich opgeven voor de nieuwsbrief.

You have Successfully Subscribed!