Wij brengen plezier in talentontwikkeling. Ga mee op avontuur voor een creatieve ontdekkingsreis in de wereld van verhalenkunstenaars en ontdek welk verhaal jou laat stralen.

Spelend Ontdekken en Ontwikkelen

Spelend Ontdekken en Ontwikkelen

Spelend Ontdekken en Ontwikkelen is een creatieve en speelse aanpak bij het onderzoeken en benutten van je persoonlijke drijfveren, talenten en vaardigheden.

Weten wat je wilt?

Weten wat je werkelijk wilt? Weten waarom je doet wat je doet?  Weten wat je drijfveren zijn? Hoe realiseer ik wat ik werkelijk wil? Als je het antwoord op deze vraag niet kunt verzinnen of bedenken? Gefeliciteerd, dan ben je één van de velen. Je mag erop vertrouwen, dat je het antwoord wel gaat vinden. Een hele grote groep kinderen krijgt pas inzicht in wat hij of zij wil in de ervaring zelf.

Hoeveel tijd heb je?

Bewust worden van datgene wat je enthousiast maakt, wat jou uniek en onderscheidend maakt, wat je leven betekenis geeft, dat is een proces dat vraagt om tijd, oefening en doorzettingsvermogen. Wat is het jou waard om met plezier je werk te doen? Wat is het jou waard om met jouw talenten van betekenis te kunnen zijn voor anderen? Hoeveel tijd heb je om dit te onderzoeken en neer te zetten?

Aanpak Spelend Ontdekken en Ontwikkelen

De aanpak Spelend Ontdekken en Ontwikkelen omvat een stappenplan.  Een stappenplan dat enerzijds het persoonlijk onderzoek stimuleert (spelend ontdekken) en anderzijds zorgdraagt voor groei en samenhang (spelend ontwikkelen).  Bij iedere uitdaging, doel of wens doorloop je stap voor stap het creatieve proces van wens naar werkelijkheid. Stap voor stap raak je meer vertrouwd met de processtappen die je op koers houden. Je raakt meer en meer vertrouwd met een aanpak die je wensen en doelen sterker maken.

Het programma Spelend Ontdekken en Ontwikkelen bestaat uit verschillende modules die afzonderlijk of in een gekozen verhalen- of ontwikkellijn gevolgd kunnen worden.

De kracht van verhalen

Het spelen met verhalen is een belangrijk onderdeel van het programma Spelend Ontdekken en Ontwikkelen. Verhalen hebben de eigenschap dat ze koers en perspectief kunnen geven. Een sterk verhaal bestaat uit een aantal basiselementen. Hiermee maak je kennis en doe je ervaring op. Je ontwikkelt vaardigheden om positieve ervaringen toe te voegen aan je eigen verhaal en persoonlijke ontwikkeling.  Je ontdekt en ervaart hoe je invloed kunt vergroten op het creëeren van je eigen verhaal.

Naslagwerk

Het programma Spelend Ontdekken en Ontwikkelen is ontwikkeld op basis van jarenlang onderzoek naar de invloed van speelkracht op de identiteitsontwikkeling.

Een Potje Pret

Samen spelen en samen leren. SOO doe je dat! Met een Potje Pret.

Met plezier naar school

Gemotiveerde leerlingen halen het beste uit zichzelf. Een creatieve aanpak om betrokkenheid en motivatie van leerlingen te vergroten.

Speeldagen 2019

De SpeelDag. Een buitenschoolse dag vol experiment, creativiteit en ruimte voor nieuwe vriendschappen voor hoogbegaafde kinderen.

Ik wil spelen!

Ik wil spelen! gaat over de zoektocht naar plezier en geluk. Een persoonlijk verhaal over het belang van spel in persoonlijke ontwikkeling.

Spelend Ontdekken en Ontwikkelen

Betekenisvol spelen, jezelf ontdekken en ontwikkelen. Een creatieve en speelse aanpak om je talenten te onderzoeken en te ontwikkelen.

Flyer Workshop Heldenavonturen

Social media

Nieuwsbrief

Wilt u graag op de hoogte worden gehouden, dan kunt u zich opgeven voor de nieuwsbrief.

You have Successfully Subscribed!