Voor een creatieve ontdekkingsreis in de wereld van verhalenkunstenaars op zoek naar dappere verhalen over jezelf zijn, zelfvertrouwen, vriendschap en geluk. Graag tot ziens!

Met plezier naar school

Spelend Ontdekken en Ontwikkelen

Spelend Ontdekken en Ontwikkelen is een creatieve en speelse aanpak dat je helpt op zoek te gaan naar datgene wat je bezielt. Als je weet wat je bezielt, wat je enthousiast maakt, dan kun je met meer overtuiging en wilskracht je eigen keuzes maken. Dan sta je in je kracht.  Het creatieve proces van het onderzoeken en concreet maken van je persoonlijke drijfveren is de basis van het programma Spelend Ontdekken en Ontwikkelen.

Weten wat je wilt?

Weten wat je werkelijk wilt? Weten waarom je doet wat je doet?  Weten wat je drijfveren zijn? Hoe realiseer ik wat ik werkelijk wil? Als je het antwoord op deze vraag niet kunt verzinnen of bedenken? Gefeliciteerd, dan ben je één van de velen. Je mag erop vertrouwen, dat je het antwoord wel gaat vinden. Je moet er naar op zoek.  Het antwoord vinden op deze vragen is een proces dat tijd in beslag neemt.

Hoeveel tijd heb je?

Bewust worden van datgene wat je enthousiast maakt, wat jou uniek en onderscheidend maakt, wat jouw leven betekenis geeft, dat is een proces dat vraagt om tijd, oefening en doorzettingsvermogen. Wat is het jou waard om met plezier je werk te doen? Wat is het jou waard om met jouw talenten van betekenis te kunnen zijn voor anderen? Hoeveel tijd heb je om dit te onderzoeken en neer te zetten?

Aanpak Spelend Ontdekken en Ontwikkelen

De aanpak Spelend Ontdekken en Ontwikkelen omvat een stappenplan.  Een stappenplan dat enerzijds het persoonlijk onderzoek stimuleert (spelend ontdekken) en anderzijds zorgdraagt voor groei en samenhang (spelend ontwikkelen).  Bij iedere uitdaging, doel of wens doorloop je stap voor stap het creatieve proces van wens naar werkelijkheid. Stap voor stap raak je meer vertrouwd met de processtappen die je op koers houden. Aan de hand van een bewust of onbewust gekozen ontwikkellijn worden de uitdagingen groter. Je raakt meer en meer vertrouwd met een aanpak die je wensen en doelen kracht bij zetten.

Het programma Spelend Ontdekken en Ontwikkelen bestaat uit verschillende modules die afzonderlijk of in een gekozen verhalen- of ontwikkellijn gevolgd kunnen worden.

Met behulp van

  • vertelkunsten
  • speelkunsten
  • theaterkunsten

ontstaat steeds meer inzicht in je persoonlijke drijfveren, dromen, wensen en talenten.  Het is voor mij de basis om betekenis te geven aan je talenten en deze effectief in te zetten.

Spelen met verhalen

Het spelen met verhalen is een belangrijk onderdeel van het programma Spelend Ontdekken en Ontwikkelen. Verhalen hebben de eigenschap dat ze koers en perspectief kunnen geven. Een sterk verhaal bestaat uit een aantal basiselementen. Hiermee maak je kennis en doe je ervaring op. Je ontwikkelt vaardigheden om positieve elementen toe te voegen aan je eigen verhaal en persoonlijke ontwikkeling.  Je ontdekt en ervaart hoe je invloed kunt vergroten op het creëeren van je eigen verhaal.

StoryHeart Stories

Het onderzoeken en realiseren van je talenten is een groot en intensief avontuur. Een avontuur dat heel veel voldoening zal brengen. Het grootste geluk dat wij ervaren doet zich voor wanneer de mens zichzelf kan verwezenlijken.  Het moment waarop het toeval je steeds vaker gunstig gezind is. De weg er naar toe brengt ook verdriet en teleurstelling met zich mee. Op dit soort momenten is het belangrijk om krachtig te kunnen reageren, zodat je blijft geloven en investeren in jezelf. Het is gebleken dat de meeste lastige persoon jezelf bent. Het is de uitdaging om de interne criticus te beteugelen. Dat is levenskunst. Het is daarom, dat ik veel aandacht besteed aan zelfreflectie en zelfcompassie. Om jezelf te kunnen blijven bekrachtigen en stimuleren werk ik met StoryHeart Stories. Dit zijn verhalen, illustraties en aktiviteiten die ikzelf ontwikkeld heb en uit het hart gegrepen zijn.

Naslagwerk

Het programma Spelend Ontdekken en Ontwikkelen is ontwikkeld op basis van jarenlang onderzoek naar de invloed van speelkracht op de identiteitsontwikkeling.  Ik werk heel graag met het gedachtegoed uit De Creatiespiraal en De Ontknooping van Marinus Knoope. De creatiespiraal en het emotiewerk zijn al jarenlang belangrijke pijlers in mijn werk. Twee andere pijlers waar ik veel waarde aan hecht is het werk van J. Campbell en Jung.

Goed nieuws voor kinderen

Minister Slob kondigt een nationaal programma aan voor kinderen. Hij vraagt speciaal aandacht voor sociaal-emotionele investeringen in leerlingen en docenten.

Van mismatch naar match

Klankbordgroep NTCN verkent oplossingen. Van mismatch naar match. Naar meer creatieve ruimte voor ontwikkeling.

Storykids Academy

Op avontuur in de wereld van verhalenkunstenaars en ontdek de geheimen van storytelling en dappere verhalen. Graag tot ziens!

Creatieve ontwikkeling

Creativiteit is belangrijk voor een brede ontwikkeling van kind en volwassene. Het is een kwestie van creatief waarnemen, denken én doen. Dat kun je leren.

Een Potje Pret

Samen spelen en samen leren. SOO doe je dat! Met een Potje Pret.

Nieuwsbrief

Social media

Nieuwsbrief

Wilt u graag op de hoogte worden gehouden, dan kunt u zich opgeven voor de nieuwsbrief.

You have Successfully Subscribed!