Verjaardagsfeestje met dappere verhalen

Wil jij een avontuurlijk en origineel verjaardagsfeestje organiseren voor je dochter of zoon. Wij helpen je graag op weg met tips en ideeën voor een feestelijk feestje.

Het organiseren van een feestje is eigenlijk niet zo heel erg moeilijk. Wat het misschien lastig maakt, is dat er zo ontzettend veel kan. Je moet kiezen. Het wordt in ieder geval makkelijker als je een kinderfeestje koppelt aan een thema. Met een thema wordt het weer makkelijker om de activiteiten te kiezen.

Maar welk thema kies je dan? De kans is groot, dat je kind zelf leuke ideeën heeft. Maak er de tijd voor om samen met je kind te brainstormen. Laat het feestje dan gewoon al beginnen. Reserveer voldoende tijd in je agenda en maak een echte afspraak met je kind.

“Lieve schat, over anderhalve maand ben je jarig. Dat lijkt misschien nog ver weg. Hoe vind je het als we een super tof feestje gaan organiseren voor jou en je vriendjes? Zullen deze week afspreken en samen brainstormen. Volgens mij moeten we er echt even de tijd voor nemen. Doen?! Dan maken we er ook meteen een gezellige middag van! Doen? Zorg jij dat je een stel kleurpotloden en stiften bij je hebt? Dan zorg ik voor een heel groot vel papier. “

Zo kunnen de eerste voorbereidingen beginnen.

Enkele tips op een rij

  • Zorg voor een pot thee en wat lekkers voor bij de thee. Zeker, als je kind liever fristie drinkt, dan is dat natuurlijk lekkerder.
  • Laat je verrassen door de ideeën van je kind en help je zoon of dochter om zijn of haar ideeën concreet te maken. Neem er de tijd voor.
  • Bij het kiezen van een thema kun je denken aan de hobby’s, favoriete boeken, films of stripverhalen van je kind.

  • Breng het thema van het feestje tot leven met een verhaal, spel- en knutselactiviteiten en niet te vergeten een speurtocht. Als kinderen al wat ouder worden, dan noem je het geen speurtocht meer, maar dan gaan kinderen op missie. Ze gaan op avontuur!

  • Heb je een thema gevonden? En heb je genoeg ideeën verzameld voor activiteiten?

  • Hoe groot is het bedrag dat je aan het feestje wilt besteden? Bespreek dat ook samen je kind. Het bedrag dat je hebt om een feestje te organiseren helpt je ook keuzes te maken. Ook met een beperkt budget kun je nog steeds een super leuk feestje organiseren. Vooral als je het zelf voorbereidt en zelf maakt.

  • Maak een planning voor de dag zelf. Terwijl je de planning maakt, moet je een keuze gaan maken in de activiteiten die je gaat doen. Zorg dat je een activiteit kiest die je al eens eerder hebt gedaan en waarmee je succes had. Als je iets nieuws wilt gaan doen, dan kun je het alvast een keer uitproberen. Als je vroeg genoeg start met de voorbereidingen dan heb je daar ook de tijd voor. Dat geeft vast en zeker minder stress op de dag zelf.

  • Bij het voorbereiden van het kinderfeestje kun je heel veel zelf voorbereiden. Zeker als je zoon of dochter, het leuk vindt om te helpen.

Bestel kant- en klaar feestpakket

Kun je hulp gebruiken bij het organiseren van een feestje? Of wil je je graag laten verrassen? Dan kunnen wij je ook helpen met een kant en klaar verjaardagspakket. Een kant en klaar verjaardagspakket bestaat uit:

  • Werkboekje met duidelijke instructies hoe je een geslaagd feestje organiseert

  • Een feestelijk verhaal over Katinka’s Avonturen met spelopdrachten en speurtocht

  • Werkbladen met verschillende spel- en maakopdrachten

  • Een speurtocht

  • De verjaardag wordt extra feestelijk met gepersonaliseerde items, o.a. persoonlijke uitnodiging, drinkbekers voor kinderen met naam van jarige job, slinger met naam van jarige job, etc.

Neem contact op voor uitgebreide informatie.

Wil je meedoen?

De verhalenkunstenaar - spelen met verhalen

Kinderen vinden het heerlijk om te spelen en te knutselen. Tijdens het spelen komen vaak de mooiste verhalen naar boven. Kinderen zitten vol met verhalen. De verhalen die ons verteld worden en die we onszelf vertellen, geven ons leven kleur. Leer kinderen om verhalen te maken waar ze blij en gelukkig van worden.

Kijk op de agenda of plan een workshop op school. Informeer naar de mogelijkheden.

Naar de KreaDoe

Hoe reis jij naar KreaDoe in de Jaarbeurs in Utrecht?

Er zijn verschillende manieren om naar de KreaDoe beurs te komen.

Zien we elkaar daar?

KreaKidsRoute

Voor de kleine creatievelingen komt er een speciale KreaKidsRoute. Kinderen kunnen een eigen routekaart ophalen bij de entree en deze vullen met zo veel mogelijk stempels! Dwaal rond over het Kidsplein en ga langs bij alle leuke, verschillende stands. Extra leuk, er zijn ook speciale Kids workshops!

Abonneren op youtube kanaal

Voor de kleine creatievelingen komt er een speciale KreaKidsRoute. Kinderen kunnen een eigen routekaart ophalen bij de entree en deze vullen met zo veel mogelijk stempels! Dwaal rond over het Kidsplein en ga langs bij alle leuke, verschillende stands. Extra leuk, er zijn ook speciale Kids workshops!

Kijk voor meer workshops

held op stokken

In 8 lessen ontrafelen kinderen de geheimen van dappere heldenverhalen met o.a. W. Disney, Prof. Plezier. Voor kinderen die houden van tekenen, knutselen en sterke verhalen.

Kinderen vergroten creatieve en communicatieve vaardigheden. Kinderen begrijpen hun eigen gevoelswereld beter en die van anderen. Ze leren impact van eigen handelen beter inschatten en begrepen.

storybook happystorykids 800 x 500

Heeft jouw kind moeite om mee te komen op school? Wordt jouw kind niet begrepen op school? Is jouw kind creatief? Speelt en knutselt jouw kind graag? Onderzoek of jouw kind creatief (hoog)begaafd is en maak kennis met het basisprogramma van de Happy Storykids.

spel potje pret storykids academy 1

Welk team weet als eerste 100 punten binnen te slepen? Een spel vol met gekke, grappige vragen en opdrachten die goed zijn voor een hoop plezier en sterke verhalen. Wat kun je verwachten? Houd je dochter of zoon van spelletjes spelen? Tijdens de spelmiddag gaat je kind een Potje Pret spelen. In tweetallen nemen de […]

opvoeden met plezier 800x500 1

Heeft jouw kind leerproblemen? Verrast het jou, dat jouw kind wel wijs is en het toch lastig vindt om mee te komen in de klas? Is jouw kind creatief? Tekent het of knutselt het graag? Waarschijnlijk is jouw kind creatief begaafd en mist het de aansluiting met de manier van lesgeven.

Verjaardagsfeest met een verhaal

Vier de verjaardag van jouw zoon of dochter met een avontuurlijk verhaal. Maak er samen een onvergetelijke feestdag van.

storybook happystorykids 800 x 500

Heeft jouw kind moeite om mee te komen op school? Wordt jouw kind niet begrepen op school? Is jouw kind creatief? Speelt en knutselt jouw kind graag? Onderzoek of jouw kind creatief (hoog)begaafd is en maak kennis met het basisprogramma van de Happy Storykids.

Nieuwsbrief

Wilt u graag op de hoogte worden gehouden, dan kunt u zich opgeven voor de nieuwsbrief.

You have Successfully Subscribed!